Hráči z okresního přeboru obdivovali zázemí Mladé Boleslavi
Klub

Hráči z okresního přeboru obdivovali zázemí Mladé Boleslavi

Redakce

Díky aktivitě v projektu Kopeme za fotbal si hráči TJ Jaroslav vysloužili od Gambrinusu exkurzi mladoboleslavského stadionu, pohoštění v restauraci a návštěvu utkání Gambrinus ligy mezi FK Mladá Boleslav a Vitkorií Plzeň.

Do Mladé Boleslavi přijel autobus s téměř 40 cestujícími. Exkluzivní zážitek si kromě hráčů z 3. třídy OFS Pardubice nenechali ujít ani jejich kamarádi nebo příbuzní.
„Návštěva stadionu byla moc pěkná a příjemná. Viděli jsme celý areál," pochvaloval si trenér TJ Jaroslav Roman Valenta. Nadšení vyvolala například i vířivka nebo posilovna v relax zóně. „My nic takového nemáme, takže nemůžu ani srovnávat," svěřil se kouč klubu, který byl založen v roce 1969.
Hráči Jaroslavi by ale hned věděli, jak své domácí zázemí vylepšit. „Kdybych si mohl něco přát, určitě by to byla zařízení pro odpočinek, sauna, masérna nebo posilovna," měl jasno kapitán Aleš Pištora.
Hosty provázel interiérem stadionu zástupce mladoboleslavského klubu Jiří Koros. Radost v řadách návštěvníků způsobil, když jim dovolil vejít přímo na trávník, kde mělo za několik hodin dojít k výkopu. „Mohli jsme si šlápnout na trávník, což je pro fotbalisty z 3. třídy okresního přeboru velký zážitek," byl nadšený Aleš Pištora.
Po exkurzi následovalo pohoštění v nedaleké restauraci a poté se všichni odebrali na VIP tribunu. Součástí výhry byly totiž také lístky na utkání domácího klubu s Plzní. „Fandíme Boleslavi," tlumočil názor všech předseda TJ Jaroslav Milan Popilka. Výhra soupeře 0:2 ale pohodové odpoledne ve znamení fotbalu nijak nezkalila.
„Projekt Kopeme za fotbal určitě ostatním klubům, které se ještě nezapojily, doporučuji. My už jsme se umístili dvakrát," zhodnotil své zkušenosti Aleš Pištora. „Ať do toho kluby jdou, hrají fotbal a sem tam si dají i pivo," vzkázal.
Dobrou náladu během celé akce podpořili i samotní návštěvníci z Jaroslavi. Přivezli totiž hráčům aktuálně 5. celku Gambrinus ligy neočekávaný dar - několik kilogramů domácích jitrnic. Zástupce mladoboleslavského klubu takovou výslužku samozřejmě neodmítl a odnesl jí pohotově do kabin.
Projekt Gambrinusu Kopeme za fotbal se rozjel v roce 2010. Kromě materiální podpory pro týmy od nejnižší soutěže po okresní přebor dává klubům možnost soutěžit o exkluzivní okamžiky s celky Gambrinus ligy. Kromě střetnutí s profesionály mohou také vyhrát trénink s koučem z první ligy a mnoho dalších zajímavých cen. Do projektu je v současnosti v 31 regionech zapojeno přes 535 týmů.

Video z návštěvy:

http://www.youtube.com/watch?v=LCYS79dVCr0&feature

Fanshop banner