Boleslavského trenéra Mináře hráči zklamali
Klub

Boleslavského trenéra Mináře hráči zklamali

Redakce

Mladoboleslavský sportovní ředitel a hlavní trenér Ladislav Minář se podivoval nad množstvím rozdaných karet v běžném ligovém střetnutí, naopak plzeňský kouč Pavel Vrba nepovažoval sudího karetní show nesprávnou.

„Jsem strašně zklamaný z první půlky, ve které hráči postrádali sebevědomí a viděl jsem tam plno stresu a nervozity. Neměli jsme potřebnou kvalitu a tím pádem byla první půle od nás velmi špatná. Jsem zkrátka zvyklý, že mužstvo vstupuje do zápasu sebevědoměji. I přes všechny výhrady jsme však neměli v pětačtyřicáté minutě inkasovat gól do kabiny. To byl bezesporu klíčový moment utkání. V druhé půli jsme byli v daleko jiné kvalitě, ale proti takovému mužstvu, jakým je současná Plzeň, se těžko vývoj utkání otáčí," zhodnotil prohraný zápas mladoboleslavský kouč Ladislav Minář a opakovaně zdůraznil své zklamání: „Prohrát můžeme, ale první půlku mužstvo nepodalo výkon, na jaký jsme v Boleslavi zvyklí a to mě hodně mrzí."
Čím si to vysvětlujete?
„Jsou dvě možnosti. Buď byli hráči přemotivovaní, nebo měli velký respekt k soupeři, což ale nechápu, i když mám ke každému soupeři pokoru. Defenzíva si to v rámci možností zvládla, ale ofenzívě chybělo sebevědomí."
Na otázku k množství žlutých a dvou červených karet Ladislav Minář odvětil: „Když sudí za každou hloupost uděluje žluté karty, tak pak pochopitelně dojde i na červené. Karet bylo moc, utkání nebylo vůbec tvrdé, jen bojovné s množství soubojů, což je normální v boji o body."

Plzeňský trenér Pavel Vrba označil tříbodový úspěch na hřišti Mladé Boleslavi za velký úspěch. „Po čtvrteční prohře s Istanbulem jsme nebyli v optimální psychické pohodě a jsem rád, že jsme utkání v Boleslavi zvládli a potvrdili své postavení v čele ligové tabulky. V první půli nás zachránil Kozáčik dobrým zákrokem při gólové střele a samozřejmě nám pomohla branka v poslední minutě před přestávkou. Dařilo se nám rychlou přechodovou fází přehrávat středovou řadu Boleslavi. Po poločase Boleslav zjednodušila hru, ale my byli stále v kombinaci jistější. Po vyloučení Filla získala Boleslav tlak a v něm nás opět podržel Kozáčik. Vyloučením Magery se hra vyrovnala a v závěru už nebylo pro nás složité dovést utkání do vítězného konce. Výhru zpečetila Horváthova penalta."
Na častém udílení karet neviděl nic nesprávného či přehnaného, i když připustil, že časté přerušování hry jeho představě o plzeňské hře vadilo a vůbec neprospívalo.

Fanshop banner