Boleslav prohrála s lídrem Gambrinus ligy
Klub

Boleslav prohrála s lídrem Gambrinus ligy

Redakce

Z běžného ligového utkání udělal hlavní sudí Bílek mariáš, v němž nesmyslně rozdal osm žlutých a dvě červené karty. Plzeňští vyhráli, neboť své šance, na rozdíl od Boleslavi, proměnili.

V duelu dlouho neporažených, Boleslav sedm a Plzeň osm předchozích ligových kol, Boleslavi šlo u udržení kontaktu s nejlepší prvoligovou čtyřkou a Plzni o uhájení vedoucí příčky. Náročné zadání zvládla lépe Plzeň.
V boleslavském táboře pokračovaly komplikace se zdravím hráčského kádru. Pro veledůležité střetnutí s Plzní vypadli Johana (viróza), Opiela (viróza), Ondřejka (viróza), Šírl (zlomené žebro), Brunclík (zraněn z utkání za juniorku), kteří doplnili dlouhodobé marody Janíčka, Schejbala, Chramostu a Rolka. Navíc kvůli disciplinárnímu trestu za čtyři žluté karty nemohl nastoupit Kysela.

První poločas byli Plzeňští sebevědomější a jistější. Už ve 3. minutě měli gólovou šanci. Miller se špatně domluvil s obránci a jeho zmatečné vyběhnutí naštěstí Kovařík nepotrestal, neboť těsně minul levou tyč opuštěné boleslavské branky. Boleslavští odpověděli až v 9. minutě, kdy po spolupráci s Marešem vystřelil Štohanzl a brankář Kozáčik měl plno práce vytlačit míč od pravé tyče na roh. Ve 23. minutě Horváth našel přesným trestným kopem Daridu, jenž z rohu malého vápna hlavičkoval do připraveného Miller. O tři minuty později boleslavská defenzíva odvrátila dva soupeřovy rohy, první po Fillově centru, druhý po Procházkově ráně. Ve 33. minutě sudí Bílek za Limberského nafilmovaný pád daroval Plzni trestný kop, který Horváth poslal jen těsně vedle pravé tyče Millerovy branky.
Když už se zdálo, že poločas skončí bez gólu, tak v jediné nastavené minutě po Fillově centru a Kovaříkově přihrávce Kolář obléhání boleslavské branky završil gólovým zakončením z bezprostřední blízkosti - 0:1.

Druhý poločas začala s větší aktivitou Boleslav. Z rohu ani z trestňáku se však neprosadila. Ščuk hlavičkoval nad branku, později střílel vedle. Na Boleslavi bylo v porovnání s prvním poločasem patrné zvýšené úsilí, ale to vedlo pouze v optické převaze a nikoliv k vážnému ohrožení plzeňské branky. V 58. minutě boleslavská obrana měla plné kopačky starostí, aby zdárně odolala Kolářově průniku. V 65. minutě Jarolímův načechraný trestný kop našel Mageru a po jeho hlavičce se Štohanzl marně snažil přehodit brankáře Kozáčika. Při další akci centr Kúdely hlavičkoval Ščuk nepřesně.
Plzeňští hráli od 67. minuty v deseti lidech bez po druhé žluté vyloučeného Filla. V přesilovce v 72. minutě přihrál Jarolím parádně za obranu Kúdelovi, ten přistrčil před branku Štohanzlovi, kterému se zakončení ve stoprocentní gólové šanci vůbec nepovedlo. V 76. minutě rozhodčí Bílek po druhé žlutě napomínal Mageru a tak i Boleslav dohrávala v deseti hráčích.
V 83. minutě si Rajtoral na kraji trestného území pohrál se Sivričem a když se přes něho prokličkoval, tak upadl a vynutil si na úzkostlivém sudím penaltu, kterou Horváth proměnil - 0:2.
V závěru utkání se Boleslavští neúnavně tlačili k plzeňskému vápnu, ale gólově se neprosadili ani jednou. Nejblíže gólu byl Sivrič, který se po hlavičkách Nešpora a Synka ocitl na malém vápně, ale tam tak dlouho kličkoval, až mu Kozáčik míč z kopačky sebral.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kúdela, Ševinský, Dosoudil, Bořil (77. Sloboda) - Jarolím, Ščuk - Mareš (63. Sivrič), Magera, Štohanzl (86. Synek) - Nešpor.

Sestava FC Viktoria Plzeň: Kozáčik - Řezník, Čišovský, Procházka, Limberský - Darida, Horváth (88. Hejda) - Fillo, Kolář (73. Rajtoral), Kovařík - Tecl (64. Bakoš).

Góly: 45. Kolář, 83. Horváth z penalty

ŽK: Jarolím, Štohanzl, Dosoudil, Ščuk, Magera - Fillo, Limberský, Procházka

ČK: Magera - Fillo

Rozhodčí: Bílek - Pelikán, Jiřík

Diváků: 4786

Fanshop banner