Střetnou se rekordně dlouho neporažená mužstva
Klub

Střetnou se rekordně dlouho neporažená mužstva

Redakce

V duelu 19. kola Gambrinus ligy 2012/13 FK Mladá Boleslav - FC Viktoria Plzeň, které se hraje v neděli 10. března 2013 od 15,25 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, se střetnou dvě rekordně dlouho neporažená mužstva.

Boleslav neprohrála sedm a Plzeň osm ligových mistráků v nepřerušené řadě. Jenom pražská Sparta vykazuje delší šňůru neporazitelnost v tomto ligovém ročníku, neprohrála devět utkání za sebou.

Viktoria Plzeň je navíc nejúspěšnějším mužstvem na soupeřových hřištích. Z devíti ligových utkání venku vyhrála šestkrát, dvakrát remizovala a jen jednou prohrála při výrazně aktivním skóre 16:7.

V bilanci domácích utkání tohoto ligového ročníku je Mladá Boleslav druhá za pražskou Spartou. Boleslavští v dosavadních devíti mistrovských zápasech na svém hřišti šestkrát vyhráli, jednou remizovali a dvakrát prohráli s celkovým skóre 12:7.
Všechny statistické indicie napovídají, že v nedělním odpoledni bude k vidění zajímavý fotbal. „Ztráta dvou bodů na Slavii těsně před koncem utkání nás mrzí a o to více před domácími fanoušky budeme dělat maximum pro vítězství a plný bodový zisk. Kvalitu a sílu Plzně respektujeme a souboj s ní vnímáme jako fotbalový svátek pro klub i mladoboleslavskou sportovní veřejnost," prohlásil sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář. „Chceme zápas s Plzní zvládnout tak, aby jsme udrželi naši sérii bez ligové porážky. Výhra nad vedoucí Plzní by pro nás byla dobrým počinem a udržela by nás ve hře o Evropu,"přidal se kapitán boleslavského mužstva Petr Johana, kterého zpravodaj vydaný k nedělnímu odpolednímu fotbalu představí jako hvězdu Boleslavského deníku. Této pocty se mu dostalo v nedávno vyhlášených výsledcích ankety o nejlepší sportovce Mladoboleslavska za minulý rok 2012.

Fanshop banner