Zase máme tým válečníků, pochvaluje si prezident
Klub

Zase máme tým válečníků, pochvaluje si prezident

Redakce

Vstup do fotbalového jara se boleslavským fotbalistům povedl navzdory rozličným nepříznivým vlivům. Porazili Příbram a remizovali na Slavii, přestože v obou případech byli oslabení o vykartované a zraněné hráče.

Proti Příbrami pykal za čtyři žluté karty Bořil, na Slavii ze stejného důvodu nehráli Nešpor a Mareš. K dlouhodobě zraněným Chramostovi, Smejkalovi a Rolkovi přibyli těsně před sezónou Janíček a Zahustel. Na Slavii nedohrál Šírl a se zlomeným žebrem vypadl pro nedělní i příští utkání. Do kategorie nepříznivých vlivů patří i pochybení rozhodčích vyplývající z dramatičnosti jarních fotbalových bitev.
A přesto si Boleslavští připsali do ligové tabulky čtyři body. „Už zase máme tým fotbalových válečníků, které jen tak někdo nezlomí," prohlásil prezident boleslavského fotbalu Josef Dufek. „Z hráčů i členů realizačního týmu cítím pracovitost, pokoru, zarputilost, profesionalitu a touhu uspět proti soupeři i momentální fotbalové nepřízni. Od poloviny loňského podzimu jsme postavili nový tým bez těch, kteří neobstáli ve staronových požadavcích, jaké nám pomohly v letech 2006 a 2007 do Evropy, a je to znát na atmosféře v kabině i na výkonech na hřišti," pochvaluje si prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek.
Věří, že mužstvo v modrobílých barvách se popere o body i proti dnešnímu soupeři, jehož schopnosti uznává už celá Evropa. „Má v sestavě reprezentanty i nejlepší ligové kanonýry a především na trenérském postu Pavla Vrbu, kterého si cením za to, co udělal a dělá pro český fotbal prosazováním progresivního herního stylu, podobně uznávám Pavla Horvátha, jak baví diváky a správně plní roli kapitána mužstva v klubové hierarchii. Plzeň se všemi hvězdami je velkou výzvou pro náš tým a proto se na dnešní konfrontaci mimořádně těším," dodal Josef Dufek.

Fanshop banner