Plzeň nastřílela o deset gólů více než Boleslav
Klub

Plzeň nastřílela o deset gólů více než Boleslav

Redakce

Plzeň má mezi osmi nejproduktivnějšími kanonýry Gambrinus ligy dva fotbalisty, desetigólového Tecla a šestigólového Bakoše. Nejlepším boleslavským střelcem je Nešpor, jenž se trefil čtyřikrát.

Plzeň se třinácti obdrženými góly má druhou a Boleslav s jednadvaceti inkasovanými góly pátou nejlepší defenzívu. Nejméně gólů dostala pražská Sparta (12) a méně gólů než Boleslav dostali ještě Olomouc (16) a Jablonec (17).

Boleslav s jednadvaceti nastřílenými góly je až osmým nejproduktivnějším týmem. Podobně na tom jsou osmé Slovácko, devátá Jihlava, desáté Brno a jedenáctá Slavia také s jednadvaceti nastřílenými góly. Hůře jenom poslední čtyři mužstva Hradec Králové (17), Teplice (19), České Budějovice (15) a Příbram (15).

Plzeň nastřílela o deset gólů více než Boleslav. Tomu i odpovídá, že v pořadí střelců Gambrinus ligy mají plzeňští kanonýři výrazně lepší postavení než boleslavští. Paradoxně nejvýše je Stanislav Tecl, jenž však všech deset gólů nastřílel v podzimní sezóně za Jihlavu, v plzeňském dresu se trefil zatím jen v zápasech Evropské ligy.

Střelci Gambrinu ligy 2012-13: 15 - David Lafata (Sparta), 13 - Michal Ordoš (Olomouc), 10 - Stanislav Tecl (Plzeň), 7 - Václav Kadlec (Sparta), Aidin Mahmutovič (Teplice), 6 - Marek Bakoš (Plzeň), Josef Šural (Liberec), Libor Došek (Slovácko), 5 - Petr Švancara (Brno), Jiří Štajner (Liberec), Leonard Kweuke (Sparta), Dušan Uškovič (Hradec), Zbyněk Pospěch (Dukla), Davor Kukec (Ostrava), Karol Kisel (Slavie), 4 - Martin Nešpor (Boleslav), Marek Jarolím (Teplice), Petr Trapp (Příbram), Martin Doležal (Olomouc), Jakub Řezníček (Budějovice), Ladislav Volešák (Slovácko), Ladislav Čížek (Jablonec), Milan Nitrianský (Slavia).
Mezi sedmadvaceti fotbalisty, kteří dali po třech gólech, jsou boleslavští Lukáš Magera, Matej Sivrič, Jan Štohanzl, Petr Johana a plzeňští Daniel Kolář, Marek Hanousek, Václav Procházka, František Rajtoral, Vladimír Darida.
Dvakrát se trefili Jakub Mareš za Boleslav, Marián Čišovský a Pavel Horváth za Plzeň.
Po jednom gólu dali David Brunclík a Ondřej Kúdela v boleslavském a David Štípek, Jakub Hora, František Ševinský a Michal Ďuriš v plzeňském dresu.

Fanshop banner