Z Jihlavy přijeli bez bodu
Klub

Z Jihlavy přijeli bez bodu

Redakce

V úterním dohrávaném utkání 20. kola Juniorské ligy se hrálo osmdesát minut bez gólu. Potom skóroval jihlavský náhradník a boleslavští junioři nezískali ani bod.

Dění na hrací ploše v jihlavské lokalitě Na Stoupách začalo hlasitým pozdravem hlavní rozhodčí Olgy Zadinové z nedalekého Havlíčkova Brodu: „Dobrý den, pánové, fotbalu nazdar!"

První poločas začaly oba týmy opatrně. První střelu na bránu předvedl boleslavský Mehanovič. První roh kopali Boleslavští, ovšem bez úspěchu. V 10. minutě promarnil nadějně se rozvíjejí akci jihlavský Košulič. Ve 13. minutě střelecký pokus boleslavského Ondřejky olízl tyč. Potom se Jihlavští dvakrát pokoušeli proniknout po levém křídle, ale bez efektu. Ve 22. minutě pálil z voleje Synek do brankáře Matiáška. Ve 28. minutě jihlavský Vacek nastřelil břevno Knoblochovy branky. Sedm minut před pauzou vystřelil Ondřejka, ale jihlavského gólmana nezaskočil.

Druhý poločas načal podobně jako první Mehanovič střelou, ale mezi jihlavské tyče se nevešla. Čtvrt hodiny se bojovalo o míč většinou ve středu hřiště. V 64. minutě trestný kop jihlavského Kavky srazila hráčská zeď do rohu a tomu se boleslavská defenzíva také úspěšně ubránila. V 74. minutě Synek ze šestnácti metrů minul jihlavskou branku. Závěrečnou čtvrthodinku otevřel jihlavský rohový kop. O chvíli později jedovatou Kavkovu střelu z úhlu Knobloch vyboxoval. V 79. minutě si snadno poradil i dlouhým pasem soupeře.
V 83. minutě Zeman připravil palebnou pozici čerstvému Koudelkovi, který byl na hřišti necelé tři minuty a přesnou placírkou k tyči skóroval - 1:0.
I s nastavenými dvěma minutami boleslavským juniorům nezbyl čas na vyrovnání a tak poprvé na jaře nezískali ani bod. Naopak Jihlavští se radovali z první letošní výhry a v tabulce přeskočili právě Boleslav.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Honc (46. Šulc), Šimek, Šťastný, Baster - Rozsíval, Brunclík (72. Mozr) - Mehanovič, Ondřejka (67. Mižič), Horák - Synek.

Sestava FC Vysočina Jihlava U21: Matiášek - Košulič, Vonásek, Obert, Urbánek (90. Vokoun) - Vacek, Kavka (81. Koudelka), Fadrný, Kučera (60. Zeman) - Štancl (54. Šuta), Kryštůfek.

Gól: 83. Koudelka

ŽK: Košulič, Kučera, Fadrný

Rozhodčí: Zadinová - Marek, Reich.

Fanshop banner