K výhře chybělo necelých deset minut
Klub

K výhře chybělo necelých deset minut

Redakce

Teoreticky to měl být nerovný souboj, pátá Mladá Boleslav šest ligových zápasů v řadě neprohrála a naopak jedenáctá pražská Slavia pět ligových mistráků v řadě prohrála. Devítibodový rozdíl však nebyl znát. Hrál se vyrovnaný fotbal.

Boleslavští se museli obejít bez vykartovaných ofenzivních hráčů Mareše a Nešpora. V základní sestavě je nahradili Bořil na kraji zálohy a Sivrič na hrotu útoku. Slávisté postrádali Kisela, který si v týdnu na tréninku poranil koleno.

První poločas začal chybou rozhodčího Fraňka. V 5. minutě si Sivrič obhodil šikovně stopera Slavie Bortela, který zahrál uvnitř trestného území rukou a přestože se tak stalo asi tři metry od rozhodčího, ten dělal, že penaltový prohřešek nevidí.
V 8. minutě měla první velkou šanci Slavie, ale Gecov z malého vápna netrefil hlavou branku. Další Gecovu hlavičku, ke které se dostal o deset minut později, Miller snadno lapil. Slávistům se dařilo pronikat před boleslavskou branku útoky taženými po pravém křídle. Jednu takovou vydařenou akci zakončoval bez přípravy Škutka a brankář Miller se musel pořádně natáhnout k pravé tyči, aby míč vytlačil na roh. Ve 36. minutě přihrávku zprava na hranici boleslavského vápna trefil z voleje Dobrotka, ale Miller byl na správném místě.
Nejblíže gólu byla Boleslav ve 42. minutě. Sivrič si dobře zpracoval pas za obranou Slavie, přihrál po zemi před branku Bořilovi a jeho dělovka bez přípravy skončila na pravé tyči za překonaným Čontofalským. Poločas tak skončil bez gólů.

Druhý poločas byl nešťastný pro Šírla, jenž se v tvrdém souboji zranil tak, že musel odstoupit ze hry. V 55. minutě se po spolupráci s Jarolímem dostal do střelecké pozice Štohanzl, ale křížnou ranou minul branku. V 61. minutě měla Slavia obrovskou šanci. Miller však famózním zákrokem vytáhl na roh hlavičku Škody z bezprostřední blízkosti.
V 67. minutě dal Magera pěkný kolmý oblouček rozběhnutému Štohanzlovi, který technickou ranou přehodil vybíhajícího Čontofalského - 0:1.
Slávističtí hráči se potom snažili o vyrovnání, což se projevilo tím, že se častěji hrálo na mladoboleslavské polovině hřiště. Boleslavská defenzíva odolávala dlouho.
V 81. minutě Miller předvedl další parádní zákrok, když vychytal pronikajícího Vošahlíka, ale Slavia zůstala u míče. Ševinský přišel o míč v souboji s Mičolou, který přízemní ranou z úhlu šťastně vyrovnal - 1:1.
Ve zbylé desetiminutovce už nikdo branku soupeře netrefil a tak se týmy rozešly smírným výsledkem a rozdělily si po bodu.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela (77. Ševinský), Dosoudil, Johana, Šírl (52. Sloboda) - Jarolím, Opiela (65. Ščuk) - Bořil, Magera, Štohanzl - Sivrič.

Sestava SK Slavia Praha: Čontofalský - Nitrianský, Bortel, Dobrotka, Juhar - Petrák, Gecov - Zmrhal (72. Mičola), Škutka, Vošahlík - Fenin (14. Škoda).

Góly: 81. Mičola - 67. Štohanzl

Rozhodčí: Franěk - Košec, Hock

ŽK: Petrák, Nitrianský, Vošahlík, Škoda, Juhar - Kysela, Opiela, Sloboda

Diváků: 5823

Fanshop banner