Pětice boleslavských fotbalistů hostuje ve Varnsdorfu
Klub

Pětice boleslavských fotbalistů hostuje ve Varnsdorfu

Redakce

Deset mladoboleslavských fotbalistů hostuje v pěti klubech od Gambrinus ligy až po třetí nejvyšší ligu. Nejpočetnější skupina pěti hráčů působí v druholigovém Varnsdorfu, jenž atakuje postupové příčky do nejvyšší ligy.

Dres předního druholigového FK Varnsdorf v letošní jarní sezóně oblékají Pavel Tvaroha, Marek Volf, Jiří Schubert, Tomáš Fabián a Kristián Zbrožek. Všichni patří do kategorie perspektivních mladíků a ve varnsdorfském klubu jsou na hostování. Pavel Tvaroha a Marek Volf mají smlouvy na dlouhodobější dvouapůlleté hostování, Kristián Zbrožek na rok a Jiří Schubert s Tomášem Fabiánem jen do konce letošního června s předpokladem, že v létě nastoupí do přípravy FK Mladá Boleslav. U všech těchto hráčů platí vstřícná dohoda, že když bude potřeba, vrátí se do Mladé Boleslavi podle momentální potřeby mateřského klubu. „Vedení klubu i trenéři prvoligového týmu pozorně sledují jejich fotbalové růsty a věří, že jejich čas přijde a budou pravidelně nastupovat v mladoboleslavském dresu do utkání Gambrinus ligy," prohlásil klubový manažer komunikace Jiří Koros.

„S Mladou Boleslaví spolupracujeme dlouhodobě, v některých obdobích více, v jiných zase méně intenzivněji," uvedl šéf FK Varnsdorf Vlastimil Gabriel. Za dobu intenzivnější spolupráce označil uplynulé tři roky od postupu Varnsdorfu do druhé ligy. „V současnosti, když FK Mladá Boleslav nemá dospělou rezervu, ale jen juniorku, jsme pro její mladé hráče vhodným výkonnostním mezistupněm právě mezi juniorským a prvoligovým týmem. Myslím si, že s dnešní spoluprací je oboustranná spokojenost," dodal Vlastimil Gabriel, který potvrdil, že FK Varnsdorf spolupracuje se třemi účastníky Gambrinus ligy, kromě FK Mladá Boleslav také s FC Slovan Liberec a FK Baumit Jablonec.

FK Mladá Boleslav má ještě další fotbalisty na hostování v tuzemských klubech, ale v žádném už nepůsobí tak početná kolonie jako ve Varnsdorfu. Zkušení borci Jakub Řezníček a Ivo Táborský hostují v prvoligových Českých Budějovicích, stoper Jan Charuza hostuje v druholigové Čáslavi, nadějný Petr Wojnar na podzim hostoval v Karviné, ale pro jaro se přesunul do Vlašimi, což jsou kluby druholigové úrovně, a mladý Marek Sedláček je v třetiligovém Kolíně.

Fanshop banner