V neděli jedeme do pražského Edenu
Klub

V neděli jedeme do pražského Edenu

Redakce

V první březnové neděli jedou boleslavští fotbalisté do Prahy s cílem prodloužit sérii neporazitelnosti na sedm ligových utkání v nepřerušené řadě a potvrdit tak dosavadní pátou příčku v pořadí Gambrinus ligy s vylepšením bilance v tabulce pravdy.

Boleslavští neprohráli už v šesti ligových zápasech za sebou. Naposledy smutnili 22. října 2012 v Liberci po prohře 0:2. Potom doma porazili Brno 1:0 a remizovali se Spartou Praha 1:1, načež podzimní sezónu zakončili třemi výhrami, v Jablonci 3:2, doma nad Duklou Praha 3:0 a v Českých Budějovicích 1:0. Na zdařilý závěr loňského podzimu navázali v prvním letošním kole domácí výhrou nad Příbramí 1:0. Není důvod tuto lichotivou sérii přerušit v nedělním střetu s pražskou Slavií, byť se o ligové body hraje v její Eden Aréně.
V tabulce domácích utkání je Slavia Praha až devátá. Z osmi ligových utkání čtyři vyhrála (Brno 5:0, Teplice 2:0, Sparta 1:0, Příbram 2:1), dvě remizovala (Jihlava 3:3 a Olomouc 1:1) a dvě prohrála (Plzeń 0:1 a Ostrava 0:2) s aktivním skóre 14:8.
V pořadí sestaveném jen z utkání hraných venku je Mladá Boleslav šestá. Z osmi ligových utkání na soupeřových hřištích dvě vyhrála (Jablonec 3:2, České Budějovice 1:0), ve dvou hrála nerozhodně (Příbram 1:1 a Ostrava 2:2) a čtyřikrát prohrála (Teplice 0:1, Plzeň 0:2, Slovácko 1:3, Liberec 0:2) při vysoko negativním poměru gólů 8:13.
V tabulce pravdy Gambrinus ligy jsou mladoboleslavští fotbalisté na jednom minusovém bodu, který by potřebovali umazat.

Fanshop banner