Zaslouženě vyhráli, i když těsně vlastním gólem soupeře
Klub

Zaslouženě vyhráli, i když těsně vlastním gólem soupeře

Redakce

Neúprosná bitva o první letošní body měla spravedlivého vítěze v boleslavském týmu, který měl více gólových příležitostí, z nichž využil jen jednu za přispění soupeřova stopera po Jarolímově rohu.

První mistrovské utkání roku 2013 se hrálo na vodou nasáklém trávníku, z něhož čtyřicítka obětavých brigádníků půl dne odklízela více než deseticentimetrovou sněhovou peřinu. Náročný terén však nebyl na obtíž kvalitě fotbalu, přestože aktérům ubíral síly.

První poločas měli více ze hry Boleslavští a navzdory náročnému terénu předvedli několik povedených kombinací. Už v 5. minutě byli blízko gólu. Mareš elegantně uvolnil Kyselu, jehož centr dorážel Magera z malého vápna do brankáře Hrušky. Ten v tu chvíli vůbec netušil, jak uhájil čisté konto. V dalších boleslavských útocích se neprosadili Nešpor a Magera. V úvodní čtvrthodince Příbram předvedla jediný povedený útok v 8. minutě, ale se Šlapákovou střelou si Miller snadno poradil.
V 17. minutě zkoušel Trapp technickým pokusem ze sedmnácti metrů vyzrát na Millera, ten však vyrazil na roh. Za dvě minuty boleslavský rychlý útok zakončil tvrdě Nešpor a byl z toho jenom roh. Ve 30. minutě příbramský Krbeček těsně minul Millerovu branku. Ve 37. minutě Boleslav přežila dva rohy, po první boleslavskou branku uchránilo břevno, po druhém Johanova hlava. Ve 38. minutě byl Štohanzl ve skluzu krátký na pěkný Marešův centr. Ve 41. minutě brankář Hruška vyběhnutím na roh vápna zneškodnil Nešporovo sólo. Ve 43. minutě Miller vyrazil Pilíkovu bombu i Střihavkovu dorážku.. V předposlední minutě poločasu se po Kyselově centru neprosadil Magera. Poločas skončil bez gólů. Také proto, že sudí Paták, jenž evidentně nadržoval Příbrami, neuznal dva boleslavské góly, jeden kvůli přísnému Marešově ofsajdu a druhý kvůli vymyšlenému Magerově útočnému faulu.

Druhý poločas začal dvěma rohovými kopy Příbrami. Poprvé po Střihavkově kličkování uvnitř boleslavského vápna a podruhé po Krbečkově bombě, kterou Miller vyrazil. Příbram se po celé utkání prezentovala bojovným výkonem a nic nenasvědčovalo tomu, že by ji postavení na dně ligové tabulky svazovalo nohy.
V 51. minutě Opielovu přízemní ránu brankář Hruška vyrazil stejně jako Johanovu dorážku hlavou. V 58. minutě tvrdě střílel Nešpor, po brankářem vyraženém míči zůstali Boleslavští v útoku, ale po Šírlově centru se Magera neprosadil. V 69. minutě Šírlův roh hlavičkoval Johana u bližší tyče do břevna a brankář Hruška míč přikryl na brankové čáře.

V 72. minutě nastala rozhodující chvíle utkání. V pořadí sedmý boleslavský roh kopal Jarolím a u bližší tyče se v nepřehledném chumlu prodral k centru z boleslavských hráčů Johana, ale posledním, kdo míči pomohl do příbramské sítě, byl příbramský stoper Tomáš Hájovský - 1:0.

V 73. minutě mohla Boleslav vedení pojistit druhým gólem. Šírlův centr sklepnul Magera na neobsazeného Štohanzla, který však z jedenácti metrů netrefil branku. Deset minut před koncem po Štohanzlově pasu se nepovedlo Nešporovi ve vápně přejít přes posledního beka. V 81. minutě přežila Boleslav obrovskou příbramskou šanci, když se obránci opakovaně obětavě vrhali proti přízemním střelám. V 87. minutě nadýchaný Šírlův trestňák od levé postranní lajny zakončil bez přípravy Ščuk těsně mimo pravou tyč. V tříminutovém prodloužení se Příbramští marně snažili prosadit centry před branku, kde všechny vysoké míče brankář Miller posbíral.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Šírl - Opiela (60. Ščuk), Jarolím (90. Ševinský) - Jakub Mareš (60. Sloboda), Magera, Štohanzl - Nešpor.

Sestava 1.FK Příbram: Hruška - Jugas, Hájovský, Mišůn, Pleško - Tarczal, Trapp (77. Koukal), Pilík, Šlapák (72. Jiří Mareš) - Wágner (27. Střihavka), Krbeček.

Gól: 71. vlastní Hájovský

ŽK: Nešpor, Mareš - Pleško, Trapp, Tarczal

Rozhodčí: Paták - Filípek, Mencl

Diváků: 2840

Fanshop banner