Proti Příbrami bez marodů a potrestaného Bořila
Klub

Proti Příbrami bez marodů a potrestaného Bořila

Redakce

V úvodním utkání jarní sezóny FK Mladá Boleslav - 1. FK Příbram, které se hraje v neděli 24. února 2013 od 15 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu, půjde o důležité body pro evropské umístění Boleslavi a pro záchranu v Gambrinus lize Příbrami.

Boleslavští v posledním přípravném utkání proti Českým Budějovicím (6:1) naznačili dobrou připravenost na mistrovskou sezónu a pozvali tím nejlepším stylem fotbalové fandy do hlediště. Sportovní ředitel a hlavní trenér týmu Ladislav Minář přehnaný optimismus mírní a zároveň si přeje co nejvydařenější start do fotbalového jara „Celou zimní přípravu jsme pracovali velmi poctivě. S generálkou na jarní ligu jsem byl spokojený, ale musím přiznat, že soupeř nám ji hodně usnadnil. Soutěžní utkání bude jistě už o něčem jiném. My k němu přistoupíme s pokorou a odhodláním uspět," prohlásil Ladislav Minář. Pohodu v hráčské kabině potvrdil jeden z nejzkušenějších hráčů Lukáš Magera: „Myslím si, že s přípravou můžeme být spokojení a nakonec i s generálkou, která nám vyšla skvěle. V prvním jarním soutěžním mistráku chceme navázat na dobrý výkon proti Českým Budějovicím a doma před našimi fandy vyhrát."

Většina členů hráčského kádru je v pořádku. Přesto trenér Minář registruje absence. Hrát nemůže obránce Jan Bořil, který si v neděli odpyká trest za čtyři žluté karty, když čtvrtou byl napomínaný v závěrečném podzimním utkání. Mimo nominaci na zápas zůstane nejspíše i záložník Ondřej Zahustel, jenž léčí poraněný kotník ze závěrečného přípravného utkání v tureckém Beleku.
Trojice dlouhodobých marodů Jan Chramosta, Michal Smejkal a Adrian Rolko sice už po operacích kolen trénuje, ale do zápasu ještě nezasáhne. Přibyl k nim další defenzivní hráč Tomáš Janíček, který den po příbramském utkání v pondělí 25. února nastupuje do pražské nemocnice Na Františku na operaci levého kolena, které ho trápilo více než dva roky.

Fanshop banner