Jarní sezónu začali vítězně
Klub

Jarní sezónu začali vítězně

Redakce

Jarní část Juniorské ligy začali Boleslavští na hřišti posledního družstva v tabulce a po prohraném poločase dvěma góly Rozsívala vývoj utkání otočili a získali tři body.

První poločas začal nepřesnostmi a oboustranně nepovedenými pokusy o útočné akce, ale potom se oba týmy zdárně rozehrály. Ve 3. minutě se ve slibné šanci ocitl ostravský Staško, ale sudí mu zapískal útočný faul. Boleslavští odpověděli v následující minutě nedůraznou střelou Mehanoviče. V 8. minutě Otrava nevyužila svůj první roh. V 9. minutě Rozsívalův dobrý centr nenašel adresáta.
Ve 14. minutě po Staškově rohovém kopu viděl sudí Machálek v boleslavském trestném území faul na Kašu a odpískal penaltu, kterou proměnil Staško v ostravské vedení - 1:0.
Boleslavskou snahu o vyrovnání mařily časté nepřesnosti. Ve 22. minutě střelu Mehanoviče zablokovali obránci. Ve 23. minutě ostravský Pyclík přehazoval vyběhnuvšího brankáře Hankiče a netrefil branku. Ve 24. minutě po Mehanovičově přihrávce Ondřejka z dobré pozice přestřelil. Ve 27. minutě měly plné kopačky starostí obě defenzívní formace. Nejprve boleslavský gólman Hankič vychytal Staškovu ránu z otočky a vzápětí Mehanovič mířil těsně mimo ostravskou branku. Další boleslavskou šanci na vyrovnání měl Synek, ale i on minul cíl o pár centimetrů.

Druhý poločas začal boleslavský rohem, ovšem bez využití. Po Mehanovičově centru pálil Ondřejka bez přípravy nepřesně. Na druhé straně v 50. minutě Vengřínek přestřelil a v 51. minutě Pyclík vystihl boleslavskou rozehrávku, ale v brejku se neprosadil.
V 58. minutě Ondřejka výborně přihrál Rozsívalovi, který přesným zakončením nedal brankáři Andrejkovi šanci - 1:1.
Autor vyrovnávacího gól zůstal při chuti a v 59. minutě zkoušel opět střelecké štěstí, tentokrát z dvaceti metrů marně. V 63. minutě ostravský Andrejko v poslední možné chvíli přikryl míč před dobíhajícím Rozsívalem.
V 64. minutě si s aktivním Rozsívalem obrana Baníku nevěděla rady uvnitř pokutového území a za jeho stažení sudí Machálek nařídil penaltu proti ostravské brance. Rozsíval ji proměnil technickou střelou k tyči - 1:2.
V 73. minutě nadějnou boleslavskou akci zastavili rozhodčí kvůli ofsajdu a o minutu později Mehanovič sprintoval bez úspěchu za míčem, u kterého byl dříve brankář Andrejko. V závěrečné čtvrthodince touha ostravských hráčů po bodování (z předchozích zápasů jen tři vyhráli a jedno zremizovali) narážela na organizovanou boleslavskou defenzívu. Nejblíže vyrovnání byli Ostravští v 84. minutě, kdy po rozehraném rohu Novák nebezpečně vystřelil a Hankič míč vytlačil na břevno. Rozhodčí utkání protáhl o tři minuty, ale ani v nich se na těsné výhře Boleslavi nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Bořil, Šimek, Šťastný, Tvrdý - Baster, Rozsíval (82. Mižič) - Honc, Mehanovič, Ondřejka (90. Horák) - Synek.

Sestava FC Baník Ostrava U21: Andrejko - Vengřínek, Baránek, Kaše, Velner, Foltýn (81. Voves), Tobiáš, Novák, Pyclík (68. Kundrátek), Staško, Stránský (67 Gomola).

Góly: 15. Staško z penalty - 58. a 65. Rozsíval (druhý z penalty)

ŽK: Foltýn, Staško, Baránek - M.Šťastný

Rozhodčí: Machálek - Peřina, Tacina

Fanshop banner