Generálka na ligu se vydařila
Klub

Generálka na ligu se vydařila

Redakce

Generální zkouška na Gambrinus ligu se boleslavským fotbalistům vydařila nad očekávání dobře. Soupeře z Českých Budějovic počastovali půltuctem gólů a příznivce fotbalu pozvali na první ligový mistrák proti Příbrami.

Přesně týden před startem Gambrinus ligy sehráli Boleslavští poslední přípravné utkání s ohromnou chutí a slibnou střeleckou potencí. I když předchozí noc sněžilo, na vyhřívané hrací ploše nebyla ani jedna vločka.
První poločas začali Boleslavští aktivně a úvodních pět minut nepustili soupeře z jeho poloviny. V 7. minutě vyvolal potlesk řídce obsazených tribun střelecký pokus Jarolíma, který však minul pravou tyč. Bez efektu vyzněla i série tří rohových kopů v pouhých dvou minutách (10.-11.). Čtvrthodinku uzavřela nepřesná střela Štohanzla po Magerově přihrávce. V 19. minutě Magera z osmnácti metrů vypálil levačkou k pravé tyči, kde byl brankář Daněk včas. O minutu později na druhé straně poprvé zahrozili Jihočeši, ale na Novákův centr Rýdel pořádně nedoskočil a hlavičkoval daleko mimo Millerovu branku. Netrefil ji ani ve 23. minutě Benát pokusem z pětadvaceti metrů.
Ve 27. minutě po centru z pravé strany zakončoval boleslavský útok bez přípravy Nešpor. Brankář Daněk jeho střelu vyrazil k Opielovi, jenž byl úspěšnější a strážce českobudějovické branky prostřelil - 1:0.
V 33. minutě z Nešporova centru hlavičkoval Magera těsně mimo branku. Ve 36. minutě Johana sice vyhrál hlavičkový souboj s Táborským, k míči se však dostal Benát, ale z osmnácti metrů vysoko přestřelil. Za dvě minuty poslal Hora trestný kop od postranní lajny do Millerových rukavic.
Ve 43. minutě předvedla Boleslav nejhezčí akci poločasu. Založil ji na levé straně Šírl, pokračoval v ní Nešpor přiťuknutím Marešovi, který z levé strany po zemi přihrál Magerovi a ten pravačkou zamířil podle gólmana k levé tyči - 2:0.
V poslední minutě poločasu byl Šírl opět na začátku gólové akce. Jeho rohový kop úspěšně hlavičkoval Dosoudil - 3:0.

Druhý poločas začal faulem na čerstvého Slobodu a protože se tak stalo v pokutovém území, rozhodčí nařídil penaltu. Mareš ji dělovkou do středu branky proměnil - 4:0.
V 52. minutě si Dosoudil na hranici soupeřova vápna zpracoval centr z pravé strany a přes hlavu přihrál za obrannou linii soupeře Slobodovi, jenž přesnou přízemní ranou skóroval - 5:0.

Na boleslavskou gólovou smršť hráči Českých Budějovic reagovali fauly, kterých za deset minut spáchali víc, než za celý první poločas. Teprve v 61. minutě se vydařil únik Horovi, ten však individuální akci zakončil střelou vysoko nad boleslavskou branku. V 63. minutě na českobudějovickou branku tvrdě vypálil Štohnazl, obránce však míč srazil na roh. V 72. minutě Šírlův centr tečoval Mareš jen pár centimetrů vedle levé tyče. O dvě minuty později se na druhé straně Jihočeši marně snažili zahřát Millera, neboť Táborský nastřelil stopera Dosoudila a křížná rána Hory mířila hodně mimo branku. Ani závěrečná čtvrthodina nepostrádala zajímavé akce. V 77. minutě Kúdelovu kolmici doběhl Mareš, obehrál dva protihráče, ale brankáře už neohrozil.
V 80. minutě si s Marešem v plném běhu narazil míč Kúdela a z patnácti metrů s přehledem trefil u pravé tyče dolní kout Daňkovy branky - 6:0.
V 86. minutě po spolupráci s Táborským vystřelil bez přípravy Černý, ale branku netrefil.
V předposlední minutě po centru z pravé strany se Hanzlík opřel do míče tak zdařile, že u pravé tyče boleslavské branky proletěl za Millerova záda - 6:1. Zanedlouho sudí Vnuk přátelský duel ukončil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana (62. Ševinský), Dosoudil, Šírl - Jarolím (62. Brunclík), Opiela (62. Ščuk) - Mareš, Magera (71. Kúdela), Štohanzl (67. Sivrič) - Nešpor (46. Sloboda).
Ze současného prvoligového kádru brankář Hankič a hráči Ondřejka, Synek a Bořil odcestovali s juniorkou do Ostravy, Zahustel má zraněný kotník z tureckého soustředění, Janíček je před operací kolena a Smejkal, Rolko a Chramosta stále ještě v rekonvalescenci po operacích kolen.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Daněk - Novák, Mkoyan, Halama, Machovec (46. Hanzlík) - Klesa (77. Wermke), Rýdel (69. Ježdík), Benát (46. Javorek), Hora - Malakyan (46. Černý), Táborský.

Góly: 27. Opiela, 43. Magera, 45. Dosoudil, 46. Mareš, 52. Sloboda, 80. Kúdela - 89. Hanzlík

ŽK: Rýdel

Rozhodčí: Vnuk - Svoboda, Duchoň

Diváků: 250

Fanshop banner