Janíček musí na operaci kolena
Klub

Janíček musí na operaci kolena

Redakce

Spolehlivý defenzivní fotbalista FK Mladá Boleslav Tomáš Janíček se přestal těšit na start jarní Gambrinus ligy a připravuje se na operaci i následnou rekonvalescenci. Vyřeší tím dlouhodobé zdravotní potíže.

„Komplikace s levým kolenem se táhly více než dva roky. Snažil jsem se bolesti překonávat a přetrpět někdy i s pomocí prášků, ale už to nešlo. Tak pro mě fotbal nejspíše pro celý letošní rok skončil," pravil posmutněle Tomáš Janíček při vyklízení osobní skříňky v hráčské šatně. Operaci levého kolene s provedením plastiky zadního křížového vazu podstoupí v pondělí 25. února, čili jeden den po boleslavském vstupu do jarní Gambrinus ligy, v pražské nemocnici Na Františku. Operovat jej bude tamní ortopedický specialista a zároveň jeden ze dvou lékařů FK Mladá Boleslav Miroslav Sinkule. Ten potvrdil, že přetrvávající dlouhodobé Janíčkovy obtíže už dozrály k operativnímu řešení. Po operaci bude pochopitelně následovat pečlivá a postupně i intenzivní rekonvalescence nejméně sedm a možná až devět měsíců dlouhá.
„Věděli jsme o tom, že Tomáš laboruje již dva a půl roku se zadním křížovým vazem levého kolene, který ho limitoval. Díky jeho povaze a přístupu k tréninkům i zápasům šel však mnohdy přes bolest. Tomáš Janíček je velká fotbalová osobnost, o čemž svědčí, že i navzdory zdravotním obtížím obětavě nastupoval do utkání. Postupné opotřebovávání celého uložení kolenního kloubu však začalo ohrožovat další kariéru hráče, proto jsme se na základě konzultace s doktory a samotným hráčem rozhodli, že podstoupí operaci, která mu jistě pomůže. Tomáš podával na podzim vynikající výkony a věřím, že po rekonvalescenci bude opět platným hráčem našeho týmu. I proto se vedení klubu rozhodlo s hráčem prodloužit jeho smlouvu o působení v Mladé Boleslavi o jeden rok," upřesnil sportovní ředitel a hlavní trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář.

Fanshop banner