Na malém libereckém hřišti remizovali
Klub

Na malém libereckém hřišti remizovali

Redakce

Opakované utkání Memoriálu Vl.Marečka, které se v původním termínu nedohrálo kvůli zranění boleslavského brankáře, skončilo nerozhodně. Hrálo se na umělé trávě v areálu libereckého stadionu U Nisy ve středu 13. února.

Do prvního poločasu vstoupil lépe boleslavský tým. Ve 3. minutě po akci Kořínka zakončoval nebezpečně Zorkler. V 5. minutě vyslal Duch opět Zorklera, ale ten ani druhý gólový pokus neproměnil a z rohu pokutového území mířil mimo branku. V 6. minutě zaváhal boleslavský bek Lukeš při hlavičkovém souboji a míč se dostal za obrannou linii. Po centru se Liberčtí ocitli v gólové příležitosti, ale v zakončení byli nepřesní. V 10. minutě přeskočil míč Procházkovu nohu a další libereckou šanci v poslední chvíli zlikvidoval Glockner odkopem z brankové čáry.
Ve 13. minutě Pekařův trestný kop ze strany hřiště přelétl přes všechny hráče a našel Scheuflera, jenž nádherným míčem na zadní tyč připravil střeleckou pozici Glocknerovi, který hlavou otevřel skóre - 0:1.
Ve 27. minutě po svižné liberecké akci po levé straně podržel boleslavský tým dobrým zákrokem Silber. Ve 31. minutě se individuálně prosadil po pravé straně Marek Luňák a křížnou střelou jen těsně minul pravou tyč liberecké branky.
Ve 32. minutě se dostal Liberec k zakončení. Jednoduchá střela Teplého skončila za tyčkou Silberovy branky - 1:1.
Ve 35. minutě nebezpečnou akci Liberce vyřešil na poslední chvíli Lukeš.
Ve 38. minutě utekl po levé straně Kořínek, přihrál volnému M.Luňákovi a ten přesným zakončením podél brankáře vrátil Boleslavi vedení - 1:2.

Druhý poločas začal faulem na boleslavského stopera Wolfa, který vybojoval těžký míč mezi několika protihráči. Trestný kop těsně za hranici vápna zahrával Scheufler a trefil břevno liberecké branky. V 60. minutě ohrozili libereckou branku Kořínek s Pekařem, ale liberecký brankář Kvítek byl na svém místě. V 61. minutě naopak nebezpečně zakončoval útočnou akci Liberec.
V 63. minutě zvládli Liberečtí na jedničku přechod do útoku a po hezké finální nahrávce do pravé strany trefil Kukla podél brankáře vyrovnávací gól - 2:2.
V 64. minutě zaskočil za boleslavského brankáře Lukeš, když na poslední chvíli vykopával míč z brankové čáry po soupeřově centru. V 68. minutě kopal nebezpečný trestný kop Liberec. Brankář Boleslavi Silber se nenechal překvapit a ránu reflexivně vyrazil konečky prstů.
V 70. minutě po libereckém centru z levé strany a zvláštním souboji Vomočila se soupeřem odpískal rozhodčí Nádeník pokutový kop proti Boleslavi. „Dle mého názoru se o penaltu nejednalo. Útočící hráč měl při střetu hlavu hodně dole, ale rozhodčí to viděl jinak a on je pánem na hřišti. Měli jsme lépe vyřešit situaci těsně před penaltou," řekl k nepřesnému verdiktu sudího boleslavský trenér Martin Mrvík. Liberecký exekutor Zavřel nezaváhal a proměněnou penaltou strhl vedení poprvé na stranu svého družstva - 3:2.
V 73. minutě brankář Silber reagoval dobře na nebezpečnou střelu z pozice uvnitř pokutového území. Jeho spoluhráči se s nepříznivým stavem nesmířili a boj alespoň o remízu nevzdali.
V 78. minutě Hodbod vymyslel oblouček za obranu, kde velmi důrazný Kořínek vybojoval míč pro M. Luňáka, který překvapil brankáře a svojí druhou trefou v utkání vyrovnal na 3:3.
V poslední minutě měli Boleslavští ještě šanci na vítěznou střelu z trestného kopu. Asi pět metrů za pokutovým územím se k míči postavil Scheufler, ale těsně přestřelil libereckou branku. Utkání tak skončilo remízou 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Silber - Lukeš, Wolf, Glockner (41. Vomočil), Procházka - M.Luňák (41. Hodbod), Scheufler, Duch (41. Bár, 70. Duch), Pekař (65. M.Luňák) -Zorkler (55. Ráž) - Kořínek.

Sestava FC Slovan Liberec U17: Konečný (41. Kvítek) - Čuřík, Šimek, Zavřel, Knejzlík - Kukla, Šustr, Barac, Teplý - Dudek, Antoš.

Góly: 32. Teplý, 63. Kukla, 70. Zavřel z penalty - 13. Glockner, 38. a 78. M. Luňák

Rozhodčí: Nádeník

Trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík po utkání řekl: ,,Na hřišti menších rozměrů ani jeden tým neměl moc prostoru a tak bylo utkání spíše bojovné. Oba týmy si vytvořily několik šancí a náš byl v prvním poločase o gól lepší. Druhá půle již patřila soupeři. Přehrával nás hlavně ve středu hřiště a zaslouženě utkání otočil. V závěru se opět náš výkon zlepšil a dokázali jsme soupeře přitlačit a vyrovnat."

Fanshop banner