Výhru vystříleli v závěru utkání
Klub

Výhru vystříleli v závěru utkání

Redakce

Turnajové utkání ve Varnsdorfu se boleslavským dorostencům herně nevydařilo podle představ, ale zlepšeným výkonem v poslední čtvrthodince dokázali nepříznivý vývoj utkání dvěma góly otočit.

Na začátku utkání první velkou šanci měl boleslavský tým. V 8. minutě Zorkler vysunul kolmou nahrávkou do úniku Pekaře, který akci zakončil mimo branku soupeře. V 10. minutě centroval Kořínek, našel ve vápně Zorklera, ale ten tentokrát mířil do náruče brankáře. V 16. minutě na hranici pokutového území fauloval Wolf a nabídl Varnsdorfu výhodu trestného kopu z velmi slibné pozice. Střela ale skončila v boleslavské zdi. V 19. minutě vyrobili chybu při rozehrávce Scheufler a Silber. Soupeř gólovou šanci trestuhodně nevyužil. Ve 22. minutě kopal trestný kop Zoubek. Obránci dokázali míč odvrátit pouze k volnému Vomočilovi, který povedenou střelou ze šestnácti metrů vystrašil brankáře Varnsdorfu. Ve 27. minutě po hezké akci Wolfa a Pekaře chyběla k úspěchu vydařenější finální nahrávka, ale soupeř v poslední chvíli hrozící nebezpečí odvrátil skluzem.
Ve 34. minutě zahrával Varnsdorf z poloviny hřiště trestný kop. Po dlouhém nákopu zaspal ve svém prostoru Zorkler a umožnil tak protihráči Smejkalovi vstřelit první branku utkání - 1:0.
Ve 35. a 38. minutě boleslavský brankář Silber dvakrát při centrech postrádal jistotu ve výbězích a nadělal si problémy, které však vzápětí napravil a varnsdorfské šance zmařil. V poslední minutě poločasu ještě centroval Zoubek a našel volného Procházku, který nedokázal na přední tyči propasírovat míč do branky. První poločas tak Boleslavští těsně prohráli.

Ve druhém poločasu hned z prvního útoku se hnal na branku Varnsdorfu Pekař a po souboji v pokutovém území upadl, což rozhodčího vedlo k odpískání pokutového kopu. Míč si vzal kapitán Scheufler a střelou k levé tyči vyrovnal stav utkání na 1:1.
Ve 49. minutě zahrávali Varnsdorfští rohový kop. Na přední tyči míč tečoval Hambálek tak nešťastně pro Boleslav, že od hlavy bránícího Lukeše skončil v brance a Varnsdorf podruhé strhl vedení na svoji stranu - 2:1.
V 50. minutě nebránil naplno na levé straně Pekař a nechal centrovat protihráče, který hezkým míčem našel úplně zapomenutého útočníka. Jeho hlavička skončila u brankáře Volka, jenž předvedl povedený zákrok. V 60. minutě se uvolnil Pekař a jeho střela jen těsně minula branku. V 62. minutě poslal Wolf delší míč za soupeřovu obranu a neobsazený Hodbod ve stoprocentní šanci trefil jen boční síť.
V 64. minutě kopal trestný kop z levé strany Pekař. Míč si přes celé pokutové území našel cestu až k zadní tyči, kde čekal Hodbod a hlavičkou do protipohybu brankáře vyrovnal na 2:2.
V 70. min vyšachovala soupeře trojice Scheufler, Kostraba a Marek Luňák. Gólem však jejich šance neskončila. V 72. minutě utajenou nahrávkou našel Kostraba v pokutovém území Scheuflera, který byl v poslední chvíli nedovoleně odstrčen, tentokrát však zůstala píšťalka rozhodčího němá.
V 75. minutě kopal boleslavský rohový kop Bár. Na přední tyči Procházka dokázal centr prodloužit do skrumáže před branku, kde se nejlépe orientoval Kostraba. Jeho důraz přinesl branku, která dokonala obrat v utkání - 2:3.
V 77. minutě z levé strany pálil Hodbod do brankáře. V 79. minutě Hodboďův centr z levé strany zakončil Ráž nůžkami a jen o kousek minul levý horní růžek.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Silber (41. Volek) - Vomočil (30. Lukeš), Scheufler, Glockner (41. Bár), Procházka - Pekař, Wolf, Duch (60. Hodbod), Zoubek (41. M. Luňák) - Zorkler (60. Kostraba) - Kořínek (60. Ráž).

Góly: 34. Smejkal, 50. Hambálek - 41. Scheufler (penalta), 64. Hodbod, 76. Kostraba

Rozhodčí: Budský

Boleslavský trenér Martin Mrvík po utkání řekl: „Paradoxně jsme při první výhře v přípravě předvedli nejhorší výkon. Tým nehrál dobře. Hráče neposlouchal míč a mezi sebou špatně komunikovali. Vázla rozehrávka, kterou zbytečně brzdili. Míč častokrát zbytečně vraceli dozadu. Chyběla odvaha směrem dopředu. Pozitivní bylo otočení nepříznivého výsledku zlepšeným výkonem v závěru utkání. Posledních patnáct minut sneslo nějaké měřítko. Pochválit musím hráče, kteří nastoupili na závěrečných dvacer minut. Ráž, Kostraba a Hodbod hru oživili a výraznou měrou pomohli otočit utkání.

Trenér Varnsdorfu Zbyněk Přibyl poznamenal: „S utkáním jsem byl spokojený, chlapci podali výkon, za který se nemuseli stydět a ze hřiště mohli s klidným svědomím odcházet se vztyčenou hlavou. Rozladěný jsem byl z výkonu rozhodčího pana Budského, který byl místy až k smíchu i hostujícímu trenérovi."

Fanshop banner