V neděli odpoledne proti Českým Budějovicím
Klub

V neděli odpoledne proti Českým Budějovicím

Redakce

Poslední přípravné utkání před zahájením mistrovské sezóny FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice se hraje v neděli 17. února od 14 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu.

Generálkou na Gambrinus ligu bude duel s ligovým soupeřem, s nímž Boleslavští oba mistráky aktuální sezóny 2012-13 odehráli již v podzimní sezóně 2012 a získali v nich plný počet bodů po vítězství doma 3:2 (Sivrič 2, Mareš - Markovič 2) a venku 1:0 (Johana).
Ze všech dosavadních šestnácti vzájemných střetů o prvoligové body Mladá Boleslav s Českými Budějovicemi vyhrála devět, prohrála tři a čtyři skončily nerozhodně při aktivním skóre 24:17. Na domácím trávníku s Jihočechy pětkrát vyhrála, dvakrát remizovala a prohrála jen jednou, a to před třemi lety 0:1 gólem Volešáka.

Boleslavský kádr je po návratu z tureckého soustředění zdravý a natěšený. Vytápění hlavní hrací plochy funguje a měla by mít v nedělním odpoledni kvalitní parametry. Trenér Ladislav Minář jistě fanouškům představí, s jakým rozestavením a herním projevem hodlá mužstvo vyslat do jarních mistrovských bojů o evropské příčky v Gambrinus lize. Mimo hru zůstávají dlouhodobí rekonvalescenti Jan Chramosta, Adrian Rolko a Michal Smejkal. K nim čerstvě přibyl Tomáš Janíček, jemuž radost z lednového narození dcery pokazilo zranění kolena. V nejbližších dnech podstoupí operaci a po ní ho čeká bezmála roční rekonvalescence.

České Budějovice v zimní přípravě sehrály deset zápasů. Porazily Hradec Králové 2:1, druholigovou Čáslav 1:0 a divizní Český Krumlov 4:1. Prohrály s Teplicemi 0:3, Příbramí 1:2, pražskou Duklou 1:2, druholigovými Táborskem 1:2 a Viktorii Žižkov 0:2. Při výjezdu do Rakouska nedaly ani jeden gól, když podlehly Red Bull Salcburk 0:4 a Rapidu Wien 0:1.
Nejpřesnějšími zimními forvardy byli Táborský a Řezníček, oba na jihu Čech hostují z Mladé Boleslavi, kteří nastříleli po třech gólech. Jednou se trefili Benát, Wermke, Hora a do českobudějovické zimní statistiky patří také vlastní gól českokrumlovského Plíška.

Fanshop banner