Nejvýraznější zimní výhra
Klub

Nejvýraznější zimní výhra

Redakce

V sedmém utkání zimní přípravy juniorka dosáhla nejvýraznějšího vítězství, když čtyřmi góly ve druhém poločase přejela divizního soupeře z Turnova. Gólově se prosadila trojice nejlepších zimních střelců.

První poločas začal chybnou rozehrávkou boleslavského brankáře Knoblocha, po které Turnovští získali rohový kop. Po jeho rozehrání se Knobloch vypořádal s dvěma těsně po sobě letícími centry. Vzápětí se na druhé straně hřiště ocitl po sólovém úniku Rozsíval ve stoprocentní šanci, ale s vybíhajícím brankářem Cimbálem přehodil i branku. V 7. minutě druhou Rozsívalovu příležitost zmařil brankář na hranici vápna. V 9. minutě Rozsívalův centr sklepnul Honc na Horáka, jehož střelu ze šestnácti metrů kryl Cimbál. V 10. minutě po faulu na Mehanoviče odpustil rozhodčí Turnovu jasnou penaltu. V 15. minutě Mehanovič po narážečce s Honcem přestřelil branku. V 17. minutě kopali Boleslavští první roh a Horák hlavou netrefil branku. O dvě minuty později Rozsívalův centr z trestného kopu usměrňoval Šimek hlavičkou nad břevno. Ve 27. minutě běželi Horák s Rozsívalem proti jednomu turnovskému obránci, který úspěšně odkopl pomalou a nepřesnou Horákovu přihrávku spoluhráči. Ve 36. minutě po narážečce s Horákem přestřelil Rozsíval branku.
Ve 39. minutě se Turnovští dostali do prvního vážného ohrožení boleslavské branky a hned se radovali z gólu. Nečekaná rána ze třiceti metrů potrestala Knoblochovo špatné postavení a momentální ztrátu koncentrace, když zapadla pod břevno - 0:1.

Druhý poločas přinesl zvrat ve skóre, který Boleslavští započali hned po změně stran.
Ve 47. minutě si Tvrdého centr zpracoval Horák tak šikovně, že se rázem dostal přes soupeřova stopera a přesnou střelou vyrovnal - 1:1.
Ve 48. minutě Rozsívalův přízemní centr z pravé strany našel uvnitř pokutového území Honce, jenž se v plném běhu vyhnul brankáři a do prázdné branky skóroval - 2:1.

V 53. minutě Basterův odkop přeskočil turnovského stopera a Horák se snadno dostal do vyložené gólové šance, v níž neuspěl, neboť technickým obloučkem přehodil Cimbála i jeho branku. V 66. minutě Turnovští promarnili výhodu rohového kopu nepřesnou hlavičkou.
V 76. minutě po faulu na Mižiče kopal z pravé strany trestňák Mehanovič na Rozsívala, který si uvnitř pokutového území míč zpracoval a poslal ho z desetimetrové vzdálenosti přesně k levé tyči - 3:1.
V 82. minutě po Basterově kolmici pádili na turnovskou branku Horák s Mehanovičem a ten cíl o pár decimetrů přeloboval.
V 84. minutě vystihl Horák soupeřovu chybnou malou domů a nastřelil nohy Cimbála, od něhož se míč odrazil k Rozsívalovi, který střelou do poloprázdné branky završil boleslavské vítězství - 4:1.

Všichni tři boleslavští kanonýři v utkání s Turnovem, Rozsíval, Horák, Honc, nastříleli v zimní přípravě shodně po třech gólech. Po jednom přidali Maňas, Šulc, Dudka, Šimek, Mozr, Mehanovič.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Tvrdý, Šimek, M. Šťastný, Mozr - Baster, Mehanovič - Rozsíval - Mižič, Horák, Honc (75. Šulc).

Sestava FK Pěnčín Turnov: Cimbál - Koťátko, Novotný, Benek, J. Škréta - D. HUrt, Hybner, Brett, Petřík, Havlín (46. Bernát) - Ježek (46. Vavřích).

Góly: 47. Horák, 48. Honc, 76. a 84. Rozsíval - 39. D. Hurt

Rozhodčí: Ondřej Pechanec

Fanshop banner