S Tureckem se rozloučili prohrou
Klub

S Tureckem se rozloučili prohrou

Redakce

Třetí a zároveň poslední utkání v rámci tureckého soustředění Boleslavští prohráli, když ve druhém poločase promarnili těsné vedení lehkovážným plněním defenzivních povinností, z čehož vyplynuly hrubé chyby hráčů i brankáře.

Se zahajovacím hvizdem rozhodčího se rozeběhla hra a zároveň spustil hodně nepříjemný hustý déšť, jenž vydržel po celé utkání. V 9. minutě získala Boleslav první rohový kop, který rozehrál Jarolím a tvrdě zakončil Nešpor do dobře postaveného brankáře. V 10. minutě na druhé straně hřiště Leonardovu ránu ze dvaceti metrů zvládl Miller nadvakrát.
V 19. minutě unikl po pravé straně Mareš, přihrál pod sebe Šírlovi, jenž bombou z osmnácti metrů překvapil gruzínského gólmana - 0:1.
Ve 25. minutě střelecký pokus soupeře z dobrých dvaceti metrů vyrazil Miller na roh. Přesně po půlhodině v rozmezí tří minut kopali Boleslavští sérii tří rohů, ale ani jednou se neprosadili. Nejblíže úspěchu byl při třetím rohu Johana hlavičkující do brankáře. Ve 35. minutě odvrátil Miller další nebezpečnou střelu za cenu rohu a tomu se boleslavská defenzíva s úspěchem ubránila.

Druhý poločas začali Boleslavští dalším rohovým kopem, po jehož rozehrání hlavičkoval Dosoudil nad. V 53. minutě individuální akce Nešpora z pravé strany skončila rohem. O dvě minuty později Nešpor tvrdě pálil z hranice vápna, ale brankáře nepřekonal. V 56. minutě z nadějné pozice Brunclík technickým obloučkem přehodil brankáře i branku.
V 61. minutě chybu Dosoudila a Bořila potrestali Gruzínci vyrovnávacím gólem. Boleslavskou síť rozvlnil Bechvaia - 1:1.
V 68. minutě po Brunclíkově ztrátě míče Nathan vystřelil z dvaceti metrů a na kluzkém terénu střela proklouzla Hankičovi mezi nohami do branky - 2:1.

V 70. minutě povedenou ránu Mareše gruzínský brankář kryl.
V 72. minutě gruzínský útočník Kvikvelia z těžkého úhlu vystřelil k bližší tyči a podruhé zaskočil boleslavského gólmana - 3:1.
V 75. minutě se po akci z pravé strany prosadil křížným zakončením z osmnácti metrů Kúdela - 3:2.
Ve zbylé čtvrthodince vyzněla snaha boleslavských fotbalistů o vyrovnání marně a museli se tak smířit s první prohrou na tureckém soustředění a druhou v celé zimní přípravě.

Sestava FK Mladá Boleslav I. poločas: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Šírl - Jarolím, Opiela - Mareš, Sloboda, Sivrič - Nešpor.
Sestava FK Mladá Boleslav II. poločas: Hankič - Kúdela, Johana, Dosoudil, Bořil - Jarolím, Ščuk - Kysela, Brunclík, Ondřejka - Nešpor (56. Synek).

Góly: 60. Bechvaia, 68. Nathan, 72. Kvikvelia - 19. Šírl, 75. Kúdela

FC Dila Gori, je druhý tým dvanáctičlenné nejvyšší gruzínské soutěže Premier League. Za vedoucím Dinamo Tbilisi, které v současnosti trénuje Dušan Uhrin mladší, zaostává o pouhé tři body.

Fanshop banner