Aktivním pojetím přehráli slavný rumunský klub
Klub

Aktivním pojetím přehráli slavný rumunský klub

Redakce

V duelu s třiadvacetinásobným rumunským mistrem byli Boleslavští po celé utkání aktivnější a jistější v kombinaci. Zaslouženě vyhráli gólem Zahustela, který nastoupil poprvé po devítiměsíční rekonvalescenci a prosadil se v poslední minutě.

Úvodních deset minut se hrálo bez ohrožení branek. Ve 12. minutě se Šedovi nepovedl odkop a nastřelil soupeřova kapitána Chipcia, ale ten naštěstí pro Boleslav nabídnutou šanci nevyužil. První nebezpečný bukurešťský útok v 15. minutě skončil střelou Costea nad. V následující minutě se po pravé straně prosadil Kysela a po jeho centru dva Nešporovy pokusy se štěstím zablokovali obránci. Ve 20. minutě Kysela vybojoval roh, který rozehrál Šírl a úspěšně hlavou zakončil Sloboda. Rozhodčí však gól nepochopitelně neuznal...
Až ve 26. minutě se Steaua dostala ke svému prvnímu rohu, jemuž boleslavská defenzíva snadno odolala. Ve 30. minutě po Nešporově akci Šírlovu střelu tečoval obránce a rumunský brankář míč zachytil pod břevnem. O minutu později Štohanzlovo zakončení jen těsně minulo pravou tyč. Ve 33. minutě se z pravé strany prodral do vápna Sivrič, přihrál Slobodovi a ten zpětnou přihrávkou nabil Nešporovi, který v jasné šanci z deseti metrů překopl branku. Ve 35. minutě po Slobodově křížné přihrávce pálil při zemi Kysela vedle. Ve 36. minutě měla boleslavská obrana starosti s průnikem rumunského kapitána, ale nebezpečí přestála. Ve 40. minutě soupeř vystihl Jarolímovu zpětnou přihrávku na Šírla, ale útok pokazil přihrávkou do ofsajdu. O minutu později Šeda od levé tyče vyrazil dobře umístěnou Tatuovu střelu na roh.

Druhý poločas pokračoval v podobném stylu, jak se hrálo v prvním. Po obezřetných pár minutách převzali Boleslavští taktovku hry a tlačili se před bukurešťskou branku. V 62. minutě ojedinělý rumunský atak uťal rázným odkopem Dosoudil. V 66. minutě Šírl zastavil soupeře, přenesl hru přes šířku hřiště na Sivirče a ten před vápnem předal míč Ondřejkovi, který odvážný průnik do pokutového území zakončil nepřesnou střelou. V 72. minutě po spolupráci s Brunclíkem vybojoval Zahustel roh. Rozehrál ho Šírl a zakončil Brunclík tečovanou ranou. Další roh Boleslavští rozehráli nakrátko a zakončení Sivriče brankář lapil. V 76. minutě se ke střelbě dostal Bořil, ale z dvaceti metrů cíl minul. V 79. minutě zdařilá boleslavská kombinace vyvrcholila šancí Sivriče, který však z rohu malého vápna nastřelil gólmana. V 84. minutě se na druhé straně hřiště pokusil vystřelit Chipciu, ale jeho pokus byl slabý a nepřesný.

V 89. minutě středem pronikajícího Zahustela brutálně srazil Puscas a sudí jej nekompromisně vyloučil ze hry. Následoval trestný kop, k jehož provedení se postavil Šírl. Na technický oblouček do prostoru mezi penaltou a brankovištěm v pravou chvíli nejvýše vyskočil Zahustel a hlavou zaskočil bukurešťské obránce i brankáře - 0:1.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Šeda - Kysela, Johana, Kúdela, Šírl - Jarolím, Ščuk - Sivrič, Sloboda, Štohanzl - Nešpor.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Bořil, Dosoudil, Kúdela, Šírl - Brunclík, Ščuk - Sivirič, Ondřejka, Štohanzl (71. Zahustel) - Synek.

Gól: 90. Zahustel

ŽK: Filip, Nikitič, Chipciu, Prepelita - Šírl, Johana

ČK: Puscas v 89. minutě

Steaua Bucurest je v aktuálním pořadí rumunské nejvyšší ligy, která má osmnáct účastníků, jasně v čele s desetibodovým náskokem před druhým Astra Ploesti. Má nejlepší útok i nejlepší obranu - v devatenácti zápasech nastřílela 46 a inkasovala 15 gólů, což je nejlepší bilance ze všech prvoligových týmů. Je třiadvacetinásobným mistrem Rumunska, vítězem Ligy mistrů (1985/86) a pravidelným účastníkem evropských pohárů, byť mistrovský titul naposledy získala v ročníku 2005-06, čili sedm roků marně usiluje o další ligový primát.

Fanshop banner