Promarnili třígólové vedení
Klub

Promarnili třígólové vedení

Redakce

Ani jasné vedení o tři góly nestačilo juniorskému družstvu, které nastoupilo nekompletní, k tomu, aby jeho hráči dovedli utkání do vítězného konce. Hrálo se na hřišti v Ústí nad Orlicí, kde je juniorka na soustředění.

„Kvůli onemocnění a tím pádem neúčastni několika hráčů základního juniorského kádru, zaskakoval v obraně současný asistent trenéra starších dorostenců Adrian Vizingr. Dvě třetiny zápasu byl výkon nekompletního družstva v pořádku, ale zbytečnými chybami, které běhavý soupeř potrestal, jsme přišli o vítězství," posteskl si asistent trenéra FK Mladá Boleslav U21 Jiří Malík.

První poločas boleslavským fotbalistům vyšel dobře, i když do šancí se zkraje dostával soupeř. V 6. minutě brankář Knobloch přikryl centr z pravé strany a o dvě minuty později si poradil s falšovaným trestným kopem přes hráčskou zeď.
V 19. minutě po spolupráci s Horákem pronikl do trestného území Honc, jehož střelu obránce zblokoval k Horákovi, který přihrál Mehanovičovi a ten po zdařilé kličce napálil z deseti metrů pravou tyč ústeckoorlické branky. Dílo dokonal dorážkou z malého vápna Rozsíval - 0:1.
Ve 27. minutě získala Boleslav druhý rohový kop v utkání. Rozehrál ho Rozsíval a od branky odvrácený míč na hranici vápna zdařile trefil Mehanovič a umístil ho k pravé tyči - 0:2.

Ve 35. minutě stoper Vizingr pomalou malou domů nabídl ústeckoorlickému protihráči příležitost, ale Knobloch střelu vyrazil na roh.

Druhý poločas začal zmařenou Horákovou šancí po Mehanovičově kolmici.
V 55. minutě na Mozrův centr nabíhajícímu Rozsívalovi vyběhl mimo pokutové území brankář Ústí, míč však ztratil při střetu s Horákem, který přihrál na malé vápno, kde Honc pohodlně do opuštěné branky skóroval - 0:3.
V 58. minutě druhou Vizingrovu nezdařenou malou domů soupeř využil. Knápek si přehodil vyběhnuvšího Knoblocha a doklepl do prázdné branky - 1:3.

V 70. minutě Mozrův centr hlavičkoval Kozma nad branku. O tři minuty později ústeckoorlický brejk skončil střelou, se kterou si Knobloch poradil.
V 77. minutě boleslavský stoper M. Šťastný se v pozici posledního obránce nepochopitelně rozhodl ke zbytečnému kličkování, což vzápětí napravil faulem. Dorážkou po rozehraném trestném kopu se střelecky prosadil Kaláb - 2:3.
V 88. minutě si soupeřův přízemní centr, jenž proletěl napříč brankovištěm, srazil do vlastní sítě boleslavský obránce Tvrdý - 3:3.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Tvrdý, M. Šťastný, Vizingr, Mozr - Baster, Mehanovič (80. Fidrich) - Rozsíval - Mižič, Horák, Honc (60. Kozma). Kvůli viróze a zvýšeným teplotám na soustředění vůbec neodjeli Maňas a Dudka, druhý den, čili v úterý soustředění opustili Šimek a Šulc.

Góly: 58. Knápek, 77. Kaláb, 82. vlastní Tvrdý - 19. Rozsíval, 27. Mehanovič, 55. Honc.

Rozhodčí: Blaschke - Šimek, Jan Saňák

Fanshop banner