Za teplem odletěli do Turecka
Klub

Za teplem odletěli do Turecka

Redakce

Ve středu 30. ledna odletěla výprava mladoboleslavských fotbalistů na herní soustředění do tureckého Beleku, což je pro ně tradiční destinace posledních několika zimních přípravných období.

V Turecku čeká hráče dvoufázová příprava s cílem vyladit herní formu na start Gambrinus ligy. Program většiny dnů pobytu na jižním tureckém pobřeží bude stejný. První tréninkovou fázi začnou v 9,30 hodin, druhou fázi po obědě ve 14,30 hodin pokud nebudou mít na programu jedno ze tří přípravných utkání. Samozřejmě všechny tréninky i zápasy absolvují na hřišti s přírodní trávou. V podvečer a večer využijí hotelové posilovny a wellnes centra k nezbytné regeneraci. Z Turecka do Česka se vrátí v sobotu 9. února.

Výpravu do Turecka tvoří jedenadvacet fotbalistů a devět členů servisního týmu: brankáři Miroslav Miller a Jan Šeda, obránci Bořil, Jan Kysela, Petr Johana, Radek Šírl, Tomáš Janíček, Radek Dosoudil, záložníci David Jarolím, Lukáš Opiela, Jan Štohanzl, Ondřej Kúdela, Jasmin Ščuk, David Brunclík, Ondřej Zahustel, Roman Sloboda, útočníci Lukáš Magera, Martin Nešpor, Matej Sivrič, Jakub Synek, Václav Ondřejka, sportovní ředitel a hlavní trenér Ladislav Minář, asistent trenéra Milan Pechanec, kondiční trenér Martin Třasák, trenér brankářů Filip Toncar, fyzioterapeut Václav Kubíček, masér Jan Skoupý, kustod Pavel Uhlíř, lékař Miroslav Sinkule a vedoucí mužstva Vladimír Rosenberger.
Ze zdravotních důvodů neodcestovali František Ševinský, Jakub Mareš, Jan Chramosta, Michal Smejkal, Adrian Rolko.

V předchozích pěti lednových přípravných zápasech prověřil trenér Ladislav Minář herní schopnosti třiceti hráčů a tří brankářů. Ani jeden z nich nenastoupil do všech pěti, neboť dvakrát se hrály v jednom dnu dva zápasy, do nichž trenér postavil dvě rozdílné jedenáctky.
Z členů prvoligového kádru, kteří pokračují v přípravě na Gambrinus ligu i v Turecku, byli v lednových promrzlých zápasech nejvytíženějšími Bořil, Brunclík, Dosoudil, Janíček, Johana, Kysela, Nešpor, Sivrič, Ščuk, Šeda, Šírl, Štohanzl - ti všichni odehráli 225 minut ve třech utkáních, výjimkou byl Ščuk, jenž měl 225 minut rozložených do čtyř utkání. Z dalších hráčů Magera odehrál 190 minut ve čtyřech utkáních, Kúdela a Miller 180 minut ve třech utkáních, Ondřejka 180 minut ve dvou utkáních, Synek 135 minut ve třech utkáních, Ševinský a Sloboda 135 minut ve dvou utkáních, Jarolím a Opiela 90 minut ve dvou utkáních, Mareš jen 45 minut v jednom utkání, Zahustel zatím nehrál ani minutu.
Mladoboleslavští mladíci Zbrožek (180 minut ve dvou utkáních) a Schubert (90 minut ve dvou utkáních) budou hostovat v druholigovém Varnsdorfu, útočník Gavlák (110 minut ve třech utkáních) se vrátil do Třince.

Fanshop banner