Prohráli dvěma smolnými góly
Klub

Prohráli dvěma smolnými góly

Redakce

V utkání proti třetiligovému soupeři byli Boleslavští lepší, aktivnější a dokonce i důraznější v osobních soubojích, přesto neuhráli ani bod do tabulky základní skupiny Vyšehrad cupu.

V prvním poločase se Boleslavští dostávali do střeleckých příležitostí, ale ani jednu neproměnili. Dvakrát neuspěl Rozsíval. Nejprve po Dudkově uvolnění jej vychytal výtečný kladenský brankář Hůla, později po Tvrdého centr branku minul. Třetí vážné ohrožení kladenské branky vymyslel Rozsíval pro Honce, jenž z deset metrů střílel nad.
Ve 39. minutě z ojedinělé kladenské ofenzívní akce skončil míč Šarapova po teči stopera Šťastného a tím pádem do protipohybu brankáře Hankiče v boleslavské brance - 1:0.
Poločas završil neproměněným brejkem Horák, jehož křížné zakončení kladenský brankář vytáhl na roh.

Druhý poločas pokračoval v podobném trendu, jakým se vyznačoval první. Boleslavské šance z kategorie vyložených měli ze hry Mehanovič, Honc, Šulc, ale stejně jako trestný kop Dudky, všechny zmařil Hůla nebo nedostatek většího klidu boleslavských hráčů v koncovce.
V 53. minutě po rohovém kopu se na zadní tyči prosadil Mozr a konečně Hůlu prostřelil - 1:1.
Radost z vyrovnání trvala jen deset minut.
V 63. minutě inkasovali Boleslavští podruhé nešťastný gól. Zakončení kladenského útoku srazil Maňas ve skluzu na tyč vlastní branky a proti následné dorážce Štoncnera byl Hankič bezmocný - 2:1.
Oba trenéři, boleslavský Malík (Vrabec byl omluvený) i kladenský Drahokoupil, se shodli, že podle průběhu a poměru střeleckých příležitostí byl konečný výsledek vůči Boleslavi krutý a nespravedlivý. Na dojmy se však fotbal nehraje...

Sestava FK Mladá Boleslav U21 2:1: Hankič - Maňas, M. Šťastný, Šimek (70. Rozsíval), Tvrdý (46. Mozr) - Baster, Dudka - Rozsíval (46. Mehanovič) - Mižič (46. Šulc), Horák (46. Kozma), Honc.

Góly: 39. Šarapov, 63. Štoncner - 53. Mozr

Fanshop banner