V mrazu přehráli druholigového soupeře
Klub

V mrazu přehráli druholigového soupeře

Redakce

V mrazivých podmínkách, kdy rtuť v teploměrech ukazovala -8°C, předvedli boleslavští fotbalisté svižný fotbal v obou poločasech, byť pokaždé v jiné sestavě. Druholigového soka přehrávali po celých devadesát minut a zaslouženě vyhráli.

První poločas začal dvěma Nešporovými šancemi. V 6. minutě založil na levé straně akci Opiela a po Štohanzlově centru se o milimetry k zakončení nedostal Nešpor ani Magera. O pět minut později Johanův pas našel nehlídaného Nešpora, jenž křížnou ranou minul branku.

V 17. minutě si Kyselův centr z pravé strany perfektně uvnitř vápna stáhnul Magera a jeho střelu brankář vyrazil k Nešporovi, jenž ze dvou metrů skóroval - 1:0.
Ve 20. minutě po narážečce se Šírlem se z levé strany prodral do ústeckého trestného území Štohanzl a nekompromisně akci zakončil ranou k bližší tyči - 2:0.
Ve 25. minutě Ústečtí odpověděli útokem z levého křídla a přízemní přihrávku snadno z malého vápna doklepl Veverka do Millerovy sítě - 2:1.

Boleslavští byli nadále aktivnějším týmem a pokračovali v ofenzivním fotbalu. Ve 32. minutě Nešporův centr hlavičkoval Magera a téměř jistému gólu zabránil ústecký brankář reflexivním zákrokem. O tři minuty později Štohanzlovu ránu ze sedmnácti metrů gólman vyrazil a Nešporovo zakončení bez přípravy skončilo na pravé tyči. A po dalších dvou minutách ústecká defenzíva pod tlakem zazmatkovala tak, že Kysela zakončoval proti prázdné brance. Bohužel ji netrefil. Ve 42. minutě po spolupráci Štohanzla a Nešpora mířil z plného běhu Opiela vysoko nad. V předpolední minutě poločasu si Ústečtí vypracovali druhou šanci, ale jejich střelec z osmi metrů netrefil branku.

Druhý poločas měl podobný herní charakter, jako první. Boleslav neúnavně útočila, Ústí spoléhalo na brejky a případné chyby v soupeřově defenzívě, kterých však bylo minimálně. V 52. minutě Sivričův centr z pravé strany přeběhli uvnitř pokutového území Synek se Slobodou.

V 58. minutě Bořil obloučkem našel Sivriče, který bez přípravy po zemi přihrál Slobodovi, jenž s jistotou gólovou příležitost proměnil - 3:1.

V 71. minutě po Ščukově pasu povedeně centroval před ústeckou branku Brunclík, ale nikdo ze spoluhráčů se k zakončení nedostal. V 80. minutě Ščuk parádně přihrál rozběhnutému Janíčkovi, jenž se prokličkoval do vápna a nadějnou střelu levačkou mu srazil obránce. V 87. minutě poslední ohrožení ústecké branky připravil Bořil pro Synka a ten z osmnácti metrů pálil těsně vedle pravé tyče.

Sestava FK Mladá Boleslav v I. poločase: Miller - Kysela, Johana, Ševinský, Šírl - Jarolím, Opiela - Mareš, Magera, Štohanzl - Nešpor.

Sestava FK Mladá Boleslav v II. poločase: Šeda - Janíček, Dosoudil, Kúdela, Bořil - Ščuk, Brunclík - Sivrič, Sloboda, Carause - Synek.

Góly: 17. Nešpor, 20. Štohanzl, 58. Sloboda - 25. Veverka

Rozhodčí: Bílek

Diváků: 105

Fanshop banner