Sobotní fotbal na umělé trávě městského stadionu
Klub

Sobotní fotbal na umělé trávě městského stadionu

Redakce

V sobotu 26. ledna od 11 hodin se hraje přípravné utkání FK Mladá Boleslav - FK Ústí nad Labem na hřišti s umělou trávou v areálu mladoboleslavského městského stadionu. Pro Boleslav je to poslední příprava v zimě před odletem na soustředění do teplejšího Turecka.

FK Ústí nad Labem hraje II. ligu. Ústečtí jsou v aktuální druholigové tabulce devátí se ztrátou deseti bodů na druhé Znojmo i první vršovické Bohemians a zároveň s náskokem devíti bodů na předpolední Most a deseti bodů na poslední Opavu. V loňském podzimu v prvním kole poháru České pošty v Lovosicích vyhráli jasně 7:0, ve druhém kole doma vyřadili Most 2:0 a ve třetím kole prvoligovou Slavii Praha, když po remíze 2:2 uspěli v penaltovém rozstřelu 5:4. V osmifinále však inkasovali dvakrát nakládačku od prvoligového Jablonce, doma 1:7 a ve venkovní odvetě 0:5.
Když FK Ústí nad Labem hrál Gambrinus ligu v ročníku 2010-11, tak s Mladou Boleslaví prohrál dvakrát shodně 0:2, „doma" na teplickém stadionu i na boleslavském trávníku.

Boleslavští fotbalisté si po sobotním fotbale užijí dva dny volna a ve středu 30. ledna odletí do Turecka. Přechodným domovem jim bude, podobně jako v několika předchozích zimách, přímořský hotel v Beleku, kde je rozsáhlý areál s více než deseti fotbalovými hřišti. Tam na přírodní trávě budou každodenně trénovat a navíc sehrají tři přípravná utkání se zahraničními soupeři, kteří je náležitě prověří před blížícím se startem jarní sezóny Gambrinus ligy.

Zápasový program na tureckém soustředění:
Sobota 2. února přípravné utkání FK Mladá Boleslav - Metalurg Doneck (Ukrajina)
Úterý 5. února přípravné utkání FK Mladá Boleslav - Steaua Bucurest (Rumunsko)
Pátek 8. února přípravné utkání FK Mladá Boleslav - v jednání je ruský soupeř

Z Turecka do Pojizeří se fotbalová výprava FK Mladá Boleslav vrátí v sobotu 9. února a bude v trénování pokračovat v domácím prostředí. Generální zkoušku na mistrovskou sezónu podstoupí tým v posledním přípravném utkání FK Mladá Boleslav - SK Dynamo České Budějovice v nedělním odpoledni 17. února.

Fanshop banner