První letošní remíza juniorů
Klub

První letošní remíza juniorů

Redakce

Utkání započítávané do zimního turnaje Vyšehrad cup se hrálo v Heřmanicích nedaleko České Lípy. Pro mladoboleslavskou juniorku to bylo čtvrté letošní přípravní utkání a první s nerozhodným výsledkem.

V průběhu utkání Českolipští dvakrát vedli a Boleslavští dvakrát vyrovnávali.
Od prvních minut bylo vidět, že Českolipští tvoří zkušené mužstvo. První šanci si vytvořili po centru Suka na Broschinského, ten poslal centr od lajny před branku, kde se neprosadil Holeček. O sedm minut později to již České Lípě vyšlo.
V 19. minutě exboleslavský Kučera poslal z rohového kopu centr na hlavu Patky a síť za Knoblochem se rozvlnila - 1:0.
Následovala šance boleslavských fotbalistů, jenže gólman Hanzal byl pozorný a nebezpečnou situaci vyřešil. Ve 28. minutě měli boleslavští junioři štěstí, když Gibala trefil břevno.
Ve 29. minutě zaváhala českolipská defenzíva, když nechala ve vápně volného Honce a ten vyrovnal - 1:1.
Českolipští se nevzdali a opět po centru Kučery získali gólovou příležitost, kterou Schön ve 31. minutě proměnil, když poslal míč pod břevno - 2:1.
V samém závěru poločasu zlikvidoval Hanzal šanci Kozmy, jenž se prosadil v českolipském vápně.

Po změnách ve druhém poločase se hra vyrovnala a Boleslavští byli postupem času dokonce lepším mužstvem. V úvodu druhé půle několikrát za sebou nadějně vystřelili, ale dorážku Šťastného po trestném kopu Sedláčka zastavila tyč a v jiné šanci těsně přestřelili branku. V 50. minutě dvakrát nebezpečně vystřelil Gibala, ale gólmana Knoblocha neprostřelil. Stejně se mu nevedlo i o sedm minut později, když mu Müller přistrčil míč a Gibala ho poslal těsně nad branku. Na druhé straně vystřelil ze střední vzdálenosti Sedláček a trefil levou tyč Linhartovy branky.
V 60. minutě získali Mladoboleslavští trestný kop z necelých dvaceti metrů. Sedláčkovu technickou střelu přes hráčskou zeď gólman Linhart pouze vyrazil a dobíhající Šimek napálil míč pod břevno - 2:2.
Těsně před koncem zápasu vychytal Knobloch českolipskou šanci z bezprostřední blízkosti a tak utkání skončilo remízou.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Baster, Šimek, M. Šťastný, Tvrdý - Maňas (46. Mozr), Michal Sedláček - Rozsíval (46. Dudka) - Mižič (46. Šulc), Kozma (46. M. Horák), Honc.

Sestava FK Arsenal Česká Lípa: Hanzla (46. Linhart) - Broschinský, Patka, Štálík (46. Bína), Ježdík (46. Kliment) - Beran - Suk (46. Müller), Schön (67. Válek), Kučera, Gibala (77. Kaňkovský - Holeček (46. P. Horák).

Góly: 19. Patka, 31. Schön - 29. Honc, 60. Šimek

Rozhodčí Blaschke

Diváků: 20

Současný trenér FK Mladá Boleslav U21 Petr Vrabec v závěru své hráčské kariéry oblékal českolipský dres, proto při tomto utkání jistě měl na co vzpomínat. Při hodnocení svých svěřenců neskrýval spokojenost: „Myslím si, že to byl dobrý zápas. V některých fázích měl velice dobrou kvalitu. S nerozhodným výsledkem jsem spokojený. Kluky nabádám k tomu, že první poločas je spíše o oťukávání a že nesmíme dostat góly, to se nám dnes až tak nepovedlo, ale v druhém poločase jsme si zasloužili utkání neprohrát. Zatím jsem s naším vystoupením ve vyšehradském turnaji spokojený."

Českolipský trenér Radim Nečas nebyl s remízou smířený, ale souhlasil s Vrabcovým názorem, že utkání mělo kvalitu: „Měli jsme každopádně vyhrát. U nás byl rozdíl mezi prvním a druhým poločasem. Po přestávce jsme udělali změny, stejně jako Boleslavští, my dali šanci mladým hráčům a bylo znát, že nejsou s mužstvem sehraní. Byl to velice kvalitní přípravný zápas s bojovností a nasazením. Boleslavský soupeř byl bojovnej, mladej a hlavně slušnej. Byl to prostě dobrý přípravný zápas, který nás posunul o krůček dál v přípravě."

Fanshop banner