Slovenský záložník Sloboda přišel z polského Lubinu
Klub

Slovenský záložník Sloboda přišel z polského Lubinu

Redakce

Prvoligový kádr rozšířil šestadvacetiletý Roman Sloboda, který v lednové přípravě už stihnul jednou skórovat a FK Mladá Boleslav se upsal na dva roky. Zkušenosti má ze slovenské Nitry a polského Lubinu.

Ofenzivní záložník slovenské národnosti Roman Sloboda je rodákem z Myjavy a šestadvacáté narozeniny oslavil v polovině letošního ledna. Profesionální fotbalovou kariéru zahájil v Nitře (2006-11), za kterou v osmdesáti mistrácích nastřílel čtyři góly v Corgoň lize. Půl roku hostoval v druholigovém FC ViOn Zlaté Moravce (2010), kde za deset mistráků stihl dát tři góly a tudíž se významně podílel na postupu do Corgoň ligy.
V roce 2012 působil v polském Zaglebie Lubin pod českým trenérem Pavlem Hapalem, jenž v ročníku 2008-09 trénoval FK Mladá Boleslav. V polské Ekstraklase se trefil jen jednou, neboť odehrál pouhé dva mistráky. „Na mém postu hrál polský reprezentant a těžko jsem se prosazoval do sestavy," vysvětlil Roman Sloboda. Proto v polském klubu skončil. „Oslovila mě Mladá Boleslav, se kterou jsem se po desetidenní zkoušce dohodl na dvouletém kontraktu," dodal slovenský fotbalista.

„Po celou dobu, co s námi Roman trénoval a hrál, se jevil velice dobře a myslím si, že může být přínosem pro naše mužstvo," řekl sportovní ředitel a trenér FK Mladá Boleslav Ladislav Minář. Jeho slova potvrzuje i skutečnost, že Sloboda už stihnul v zimních přípravných zápasech za Mladou Boleslav jednou skórovat. S FK Mladá Boleslav podepsal v lednu dvouletou smlouvu, to znamená do 31. prosince 2014.

„Na Gambrinus ligu se těším, protože o ní mám dobré zprávy od známých hráčů, kteří v ní hrávali a nebo hrají," uvedl Roman Sloboda, který při rozjímání nad mladoboleslavským angažmá, dal na doporučení Hapala, Papadopulose a Hodúra, čili trenéra a hráčů dobře znalých mladoboleslavského prostředí. „Trenér Hapal, který mě vedl v Nitře i v Lubinu, mi Mladou Boleslav doporučil, stejně jako Michal Papadopulos spoluhráč z Lubinu, i Ivan Hodúr, kterého jsem se také ptal," upřesnil Sloboda.

Fanshop banner