Na týden se přestěhovali do holovršského Sparingu
Klub

Na týden se přestěhovali do holovršského Sparingu

Redakce

Přibližně třetinu zimního přípravného období mají mladoboleslavští fotbalisté zdárně za sebou. Týden od 14. do 18. ledna byl nejnáročnější v dosavadním lednovém programu, neboť měl podobu soustředění s dvoufázovým zatížením.

Fotbalisté při něm však z Mladé Boleslavi necestovali nikam daleko do hor, jak bývalo v minulosti zvykem. Trénovali v domácích podmínkách a přespávali v penzionu Sparing v nedaleké obci Holé Vrchy.
Takzvaný holovršský mikrocyklus odstartovali v pondělí 14. ledna a uzavřeli dvěma přípravnými zápasy v pátek 18. ledna. Zúčastnili se ho všichni členové mladoboleslavského kádru a postupně se přidali i nováčkové Jarolím a Ševinský.
Pracovní den začínali fotbalisté společnou snídaní v restauraci penzionu Sparing. První tréninkovou jednotku měli od 9,30 hodin většinou ve sportovní hale v Mladé Boleslavi a druhou od 14,30 hodin na venkovním hřišti v areálu domácího městského stadionu. Mezi tréninky obědvali v restauraci holovršského Sparingu. Tam i večeřeli a nocovali.
Po týdnu dvoufázové přípravy naordinoval trenér Ladislav Minář hráčům volný víkend. „Zasloužili si ho. Jsem zastánce toho, že po náročném a poctivém tréninku potřebuje tělo prostor na regeneraci," pravil Minář.

Od pondělí 21. ledna pokračuje příprava opět každodenním trénováním a v sobotu 26. ledna čeká mladoboleslavské třetí dvojice přípravných zápasů. Ve středu 30. ledna odletí za teplejším klimatem a především za hřišti s přírodním trávníkem do Turecka. Tam by se měli střetnout se třemi zahraničními soupeři, než se vrátí do Pojizeří.

Fanshop banner