O vysoké výhře rozhodli po přestávce
Klub

O vysoké výhře rozhodli po přestávce

Redakce

V pátečním utkání hraném na umělé trávě v areálu městského stadionu se Boleslavští proti druholigovému soupeři prosadili až ve druhém poločase. V boleslavském dresu poprvé nastoupil David Jarolím.

První poločas začal Nešporovou střelou nad branku. Na druhé straně boleslavský Volf hostující ve Varnsdorfu levačkou zamířil do brankáře Millera. V 10. minutě Brunclíkův trestňák hlavičkoval Nešpor z malého vápna těsně nad branku. V 19. minutě Nešpor připravil palebnou pozici Slobodovi, jenž také přestřelil. Ve 33. minutě z pravé strany pronikl do varnsdorfského vápna Jarolím, jeho zakončení obránci srazili k Nešporovi a také jeho střelecký pokus bránící hráči zblokovali, tentokrát na roh.

Ve 37. minutě Johanův sebevědomý průnik přes půlku hřiště skončil rohovým kopem ve prospěch Boleslavi. Rozehrál ho Šírl a u vzdálenější tyče do branky hlavou dorazil Dosoudil - 1:0.

Dvě minuty po vedoucím gólu z Nešporovy přihrávky pálil vedle branky Štohanzl. Ve 40. minutě Štohanzl uvolnil Slobodu a jeho technické zakončení z plného běhu výtečným zákrokem zlikvidoval varnsdorfský brankář.

Druhý poločas zahájila šance Varnsdorfu, jehož útočník ve 47. minutě nastřelil levou tyč boleslavské branky. V 57. minutě po spolupráci s Nešporem zakončil boleslavský útok nepřesně Štohanzl.

V 62. minutě zdařilou spolupráci Johany s Magerou završil gólově Nešpor - 2:0.

V 68. minutě byl opět Magera na počátku gólové akce, která pokračovala přes Štohanzla k Nešporovi, jenž vyhrál nesmlouvaný souboj s brankářem a nezištně přenechal zakončení Slobodovi, slovenskému fotbalistovi usilujícímu o mladoboleslavský kontrakt, jenž po zemi do opuštěné branky snadno skóroval - 3:0.

V 73. minutě Johana vybojoval míč a v následném průběhu boleslavského útoku Nešpor zprava přihrál Gavlákovi, třineckému útočníkovi, který při týdenním testování v mladoboleslavském dresu dal přízemní dorážkou již svůj druhý gól - 4:0.
V závěrečné čtvrthodince si Boleslavští jasné vítězství pohlídali.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller (46. Hankič) - Kysela, Johana, Dosoudil, Šírl - Brunclík, Jarolím (46. Ščuk) - Sloboda, Magera (71. Gavlák), Štohanzl - Nešpor.

Góly: 37. Dosoudil, 62. Nešpor, 68. Sloboda, 73. Gavlák

Rozhodčí: Pechanec

Fanshop banner