Druhé letošní vítězství si užili v Kolíně
Klub

Druhé letošní vítězství si užili v Kolíně

Redakce

Středeční přípravné utkání v Kolíně skončilo těsným, ale zaslouženým vítězstvím mladoboleslavských fotbalistů, kteří měli přesnější mušku, než přední tým ČFL, jehož dvě střely zastavila branková konstrukce.

V úvodní čtvrthodině první půle byl aktivnější Kolín. Hned v 1. minutě musel Knobloch u pravé tyče zasahovat proti nebezpečné střele. V 5. minutě se přes nedůrazného Mižiče snadno soupeř dostal do mladoboleslavského pokutového území a útok zakončil střelou do tyče. Ve 13. minutě získali Kolínští první roh, který odhlavičkoval Zbrožek jen k protihráči, jenž Knoblochovu branku přestřelil.
Teprve v 17. minutě zahrozili Boleslavští. Sedláčkův centr našel Dudku, jehož pokus o přelobování brankáře Čižinský ve spolupráci s bekem zmařil. Ve 21. minutě se Čižinský vyznamenal při Mehanovičově zakončení. Poradil si i s prvním mladoboleslavským rohem ve 23. minutě, který rozehrál Sedláček ke vzdálenější tyči. Ve 28. minutě běželi Mehanovič s Dudkou proti jednomu obránci, ale nadějnou situaci pokazil Mehanovič nepřesnou přihrávkou.
Ve 31. minutě Sedláčkův trestný kop zblokovali kolínští obránci na druhý boleslavský roh, po jehož rozehrání se hlavou prosadil Dudka - 0:1.
Dvě minuty před přestávkou z Dudkovy přihrávky pálil Sedláček těsně vedle pravé tyče.

Druhý poločas pokračovali Boleslavští s ofenzivní chutí, s jakou skončili první dějství. V 50. minutě po spolupráci s Mehanovičem vystřelil Sedláček a akce skončila rohovým kopem. V 60. minutě kopal Sedláček již šestý roh Boleslavi, který u bližší tyče Zbrožek hlavičkoval nad břevno. V 63. minutě kombinační akce Kolína vyvrcholila hlavičkou Štočka do břevna, načež dalšímu nebezpečí zabránil brankář Knobloch. O dvě minuty později na druhé straně hřiště po přihrávce Mehanoviče střílel nepřesně Sedláček.
V 70. minutě zaútočili Kolínští po pravé straně a povedenou přihrávku od koncové čáry na malé boleslavské vápno dorazil za Knoblochova záda Sinanovič - 1:1.
Boleslavští na vyrovnání odpověděli za deset minut a strhli vedení opět na svoji stranu.
V 80. minutě Rozsíval povedenou kolmicí poslal do šance Horáka, který udělal kličku brankáři Čižinskému a do opuštěné branky dal svůj druhý letošní gól - 1:2.
Pět minut před koncem Boleslavští čelili poslednímu rohovému kopu, který zakončil kolínský Nešpor střelou nad branku.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Knobloch - Baster, M.Šťastný, Zbrožek, Tvrdý (46. Maňas) - Láncz, Michal Sedláček - Mehanovič (76. Mižič) - Mižič (46. Šulc), Dudka (46. Horák), Honc (46. Rozsíval).

Góly: 71. Sinanovič - 28. Dudka, 80. Horák

Fanshop banner