Z Plzně se do obrany vrátil Ševinský
Klub

Z Plzně se do obrany vrátil Ševinský

Redakce

Představitelé FK Mladá Boleslav a FC Viktoria Plzeň se dohodli na přestupu obránce Františka Ševinského, který se tak vrací do Mladé Boleslavi po čtyřletém působení v Plzni. Do tréninkového procesu s mladoboleslavským týmem se zapojí ve středu 16. ledna.

František Ševinský s FK Mladá Boleslav podepsal kontrakt na dva a půl roku, čili v trvání do konce června 2015.
„Pro Mladou Boleslav udělal hodně při prvním působení v jejím týmu a po jeho přestupu do Plzně jsme zůstali v přátelském kontaktu," uvedl prezident FK Mladá Boleslav Josef Dufek a dodal: „Velmi si vážím, že jde do Mladé Boleslavi opět hrát, a to v době, kdy s Plzní pravidelně startuje v evropských pohárech. V jeho osobě do boleslavského mužstva přichází kvalitní hráč a charakterní člověk, u něhož jsem při předchozím angažmá vnímal nadstandardní vztah k FK Mladá Boleslav, na který jistě naváže."
František Ševinský tak v březnu 2013 oslaví čtyřiatřicáté narozeniny už v mladoboleslavském dresu, v němž za tři a půl roku (2005-08) odehrál 74 zápasů a nastřílel tři góly v Gambrinus lize, než přestoupil do Plzně. Zkušený obránce pochází z Pacova u Říčan. V dorosteneckém věku kopal ve vršovických Bohemians, dospělou kariéru začal v Říčanech a přes Kolín, slovenskou Petržalku a tehdy prvoligové Drnovice (2002-05) přišel do Mladé Boleslavi (2005-08), odkud po třech a půl letech odešel do Plzně (2009-12). S Plzní získal český pohár i mistrovský titul a také si rozšířil mezinárodní zkušenosti, neboť v evropských pohárech hrál nejdříve v mladoboleslavském a teprve později i v plzeňském dresu. Celkově již ve své dosavadní kariéře startoval ve 178 zápasech Gambrinus ligy a dal v nich deset gólů.

Fanshop banner