David Jarolím posílil Mladou Boleslav
Klub

David Jarolím posílil Mladou Boleslav

Redakce

Zkušený třiatřicetiletý záložník David Jarolím v úterý 15. ledna 2013 podepsal roční smlouvu s FK Mladá Boleslav. A hned se zapojil do přípravy s mužstvem, s nímž by měl zaútočit na Evropu v Gambrinus lize i poháru České pošty.

David Jarolím fotbalové začátky prodělal v Třemošnici na Pardubicku, odkud přešel do Slavie Praha, ze které však už jako šestnáctiletý přestoupil do německého Bayernu Mnichov (1997-2000). V dresu bavorského velkoklubu nastoupil pouze do jednoho bundesligového mistráku. Přestoupil proto do druholigového Norimberku (2000-03) a podílel se na jeho postupu. Po norimberském pádu zpět do druhé ligy přesídlil do Hamburku (2003-12), kde strávil největší část své profesionální kariéry. V loňském podzimu oblékal dres francouzského Evian Thonon Gaillard FC. Od poloviny ledna 2013 je hráčem FK Mladá Boleslav.

Prezident mladoboleslavského klubu Josef Dufek je s příchodem zkušeného záložníka velmi spokojený. „David Jarolím na úrovni bundesligy i české reprezentace už něco dokázal. Jistě pro nás bude velkou posilou." Podobně se vyjádřil i předseda dozorčí rady FK Mladá Boleslav Pavel Hlaváč, jenž při podpisu smlouvy zastupoval významného partnera fotbalového klubu Škoda Auto: „Hráče takového kalibru potřebujeme. Děláme s podporou fabriky a v ní působících odborů maximum, aby se fotbalu v Boleslavi dařilo."
Na mimořádné tiskové konferenci v úterním poledni 15. ledna hráč podepsal smlouvu do konce roku 2013.
„Těším se na Gambrinus ligu, bude to pro mě nová zkušenost. Mám motivaci Boleslavi pomoct posunout se v tabulce i v poháru," řekl David Jarolím, který se k mužstvu poprvé připojil při úterním odpoledním tréninku. „Pro Davida je to správné rozhodnutí po francouzském angažmá, kde se mu nelíbilo. Bude velkou posilou pro Boleslav," prohlásil hráčův agent Pavel Paska.
„Každý trenér je spokojený, když mu majitel a lidé pracující v klubu přivedou hráče s takovými zkušenostmi. Velmi se těším na spolupráci tím spíš, že budu první český trenér, který Jarolíma v české Gambrinus lize povede," uvedl mladoboleslavský trenér Ladislav Minář.

David Jarolím je bezesporu velmi ostřílený fotbalista, neboť nastoupil celkem k 348 prvoligovým zápasům (nejvíce 257 v Hamburku), v nichž z pozice záložníka nastřílel 19 gólů. Česko reprezentoval od dorosteneckých let. Za jednadvacítku odehrál 11 utkání a dal 2 góly. V dospělém áčku odkopal 29 utkání a dal 1 gól. Byl v Brücknerově kádru Česka na mistrovství světa 2006 v Německu a na mistrovství Evropy 2008 v Rakousku a Švýcarsku.
David Jarolím je ze známé fotbalové rodiny. Jeho otec Karel Jarolím hrál za Slavii Praha i českou reprezentaci, prosadil se také jako trenér (Slovácko, Slavia Praha, Slovan Bratislava a nyní Al-Ahlí v Saudské Arábii), bratr Lukáš Jarolím hraje v současnosti za Slavii Praha a bratranec Marek Jarolím, který na podzim kopal v Teplicích, hrál v Mladé Boleslavi při jejím prvoligovém premiérovém ročníku (2004-05).

Fanshop banner