Těsně prohráli, i když šancí na výhru měli hodně
Klub

Těsně prohráli, i když šancí na výhru měli hodně

Redakce

Na umělé vyšehradské trávě začali Boleslavští velmi dobře oba poločasy, ale na píseckého soupeře to bylo málo, protože z mnoha gólových příležitostí v průběhu celého zápasu proměnili jen dvě.

Z prvního útoku prvního poločasu šli Boleslavští do vedení.
Ve 2. minutě založil akci Dudka přihrávkou na Mehanoviče, který předal míč dál Šulcovi, jenž prostřelil Vršeckého v soupeřově brance - 0:1.
Písek odpověděl za pět minut. Po Basterově faulu získal trestný kop, který brankář Hankič od levé tyče vyrazil. V 10. minutě po píseckém rohu vyrazili Boleslavští do svižného brejku. Horák dal Mehanovičovi, který se po narážečce s Dudkou ocitl ve vyložené gólové šanci, ale z pozice, kdy byl zcela sám před brankou, se nedokázal prosadit. Mehanovičovo zakončení Vršecký vyrazil a zmařil tak obrovskou boleslavskou šanci.
Ve 13. minutě boleslavský gólman Hankič chybně odhadl centr a umožnil Zušťákovi snadno do prázdné branky vyrovnat skóre - 1:1.
Ve 29. minutě po Horákově zpětné přihrávce vystřelil Šulc, ale na brankáře tentokrát nevyzrál. Ve 32. minutě z přízemního Dudkova centru se k zakončení dostal Sedláček, ale ránu k levé tyči Vršecký kryl.
Ve 33. minutě Písek tečovanou střelou Filipa Šťastného otočil vývoj utkání - 2:1.
V poslední minutě poločasu po trestném kopu Sedláčka od pravé postranní lajny hlavičkoval Dudka z malého vápna těsně mimo.

Druhý poločas začali Boleslavští podobně zdařile, jako jim vyšel první.
Ve 48. minutě Láncz kolmicí mezi stopery poslal do šance Horáka a ten své sólo proměnil - 2:2.
V 63. minutě boleslavští hráči na půlce hřiště zazmatkovali a umožnili soupeři zaútočit v přesile čtyř útočníků proti dvěma obráncům. Akci zakončil Malý střelou pod břevno - 3:2.

Byla to vítězná trefa, jak se ve zbylém čase ukázalo. V 68. minutě po Dudkově rohu u vzdálenější tyče hlavičkoval M. Šťastný do brankáře. V 75. minutě nekrytý písecký hráč prověřil Knoblocha, jenž nebezpečnou ránu vyrazil na roh. V 82. minutě se po Maňasově centru do zakončení dostal Sedláček, ale píseckého brankáře nepřekonal. Poslední příležitostí k vyrovnání se boleslavskému týmu naskytla v 82. minutě po faulu na Mižiče. Trestný kop Sedláčka gólman vyrazil k Mižičovi, ale ten branku přestřelil.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič (46. Knobloch) - Baster, M. Šťastný, Śimek, Mozr (46. Maňas) - Láncz, Michal Sedláček - Dudka (75. Mehanovič) - Šulc (46. Mižič), Horák (65. Kozma), Mehanovič (46. Honc).

Góly: 13. Zušťák, 33. Filip Šťastný, 63. Malý - 2. Šulc, 49. Horák

Rozhodčí: Hrkal - Kubr, Vlček

Fanshop banner