Kvůli zranění brankáře utkání nedohráli
Klub

Kvůli zranění brankáře utkání nedohráli

Redakce

První letošní utkání sedmnáctiletých dorostenců v rámci 2. kola Memoriálu Vlastislava Marečka bylo v 50. minutě předčasně ukončeno po vážném zranění boleslavského brankáře Lukáše Volka, kterého po nechtěné srážce s protihráčem přímo ze hřiště odvezla sanitka.

,,Pokud se stane něco takového, jde fotbal stranou. Za Lukášem jsem byl v sobotu, kdy ještě nevypadal moc dobře. Při nedělním setkání jsem měl již dobrý pocit. Podle doktorů bude v pořádku. Utrpěl velký otřes mozku, pár šrámů v obličeji a má pohmožděný krk. Po dvoutýdenním odpočinku by se měl vrátit zpátky ke kamarádům do kabiny," uvedl trenér FK Mladá Boleslav U17 Martin Mrvík k nešťastné události.

Utkání se hrálo na těžkém terénu. Těsně před jeho začátkem napadl na umělou trávu sníh a i přes snahu správců se nepodařilo plochu čistě odklidit. Proto byla hra neurovnaná a při spoustě oboustranně zkažených míčů se spíše bojovalo, než kombinovalo.

První poločas za mírné liberecké převahy skončil bez gólů. Do první příležitosti se dostali v 6. minutě Liberečtí rychlým brejkem z pravé strany. Jejich hráč sice překonal brankáře Silbera, ale těsně před brankovou čarou za něho zaskočil vydařeným skluzem Wolf. V 8. minutě po chybné rozehrávce ve středu hřiště podobně zaskakoval za brankáře Baláž. I on dokázal míč odkopnout těsně před brankovou čarou. V 11. minutě Liberečtí několikrát zahrozili ze střední vzdálenosti, ale nepříjemné střely skončily buď v náruči brankáře Silbera, nebo neměly správný směr. V 15. minutě se do první příležitosti dostali i Boleslavští. Duch s Tanečkem si vyměnili několikrát míč, útok bohužel nedotáhli k úspěšnému konci. V 16. minutě si vypracoval boleslavský tým opravdovou gólovou šanci. Z pravé strany centroval Hodbod a v pokutovém území se ocitl úplně sám před brankářem Kostraba. Jeho střela však minula o kousek branku Liberce. Ve 25. minutě po trestném kopu Zoubka hlavičkoval těsně nad libereckou branku Scheufler. Ve 26. minutě po akci Zoubka a Kostraby se Boleslavští dostali blízko branky Liberce, ale finální přihrávka postrádala větší přesnost. V 37. minutě se ocitli v šanci pro změnu Liberečtí, kteří po hezké kombinaci přes celé hřiště v závěru akce netrefili branku Mladé Boleslavi.

Druhý poločas začal lépe boleslavský tým. Dostat Liberec pod tlak a vypracoval si několik střel a standardních situací. Ve 45. minutě po trestném kopu Bára skóroval hlavou Baláž, ale rozhodčí branku neuznal a nechal trestný kop opakovat. Ten opět zahrával Bár a našel tentokrát hlavu Scheuflera, po jehož hlavičce míč poskakoval na brankové čáře, ale Libereckým se podařilo ho ze skrumáže odkopnout do bezpečí.

Ve 47. minutě Boleslavští přetavili hezkou akci v gól. Z pravé strany Baláž kolmou přihrávkou našel Marka Luňáka, ten zatáhl míč a odcentroval před branku, kde Kostraba na dvakrát otevřel skóre utkání - 1:0.

V 50. minutě Liberec rozebral obrannou čtveřici Boleslavi a jeho hráč se hnal sám na boleslavskou branku. Její strážce Volek se odvážně vrhl pod nohy útočníka a nechtěnou srážku odnesl vážným zraněním. Volek po ráně do hlavy zůstal bezvládně ležet se zapadlým jazykem. Naštěstí po rychlé pomoci boleslavské zdravotnice a libereckého maséra nabyl záhy vědomí. Rychlá záchranná služba ho sanitkou odvezla do boleslavské nemocnice, kde se jeho stav později výrazně zlepšil. Po domluvě trenérů obou družstev s rozhodčími utkání předčasně skončilo a bude znovu sehráno v náhradním termínu.

Sestava FK Mladá Boleslav U17: Silber (41. Volek) - Baláž, Scheufler, Wolf, Zorkler (41. Procházka) - Hodbod (41. M. Luňák), Bár, Duch, Zoubek (41. Kořínek) - Kostraba - Taneček.

Gól: 47. Kostraba

Fanshop banner