Třetiligového soupeře jasně přehráli
Klub

Třetiligového soupeře jasně přehráli

Redakce

Také druhé utkání roku 2013 se konalo na umělé trávě areálu 9. ZŠ Pastelka. Evidentní výkonnostní rozdíl boleslavští fotbalisté proti třetiligovému mužstvu gólově vyjádřili až ve druhém dějství.

První poločas se hrál bez výrazného zaměstnávání brankářů. Nejnebezpečnější situací byl boleslavský trestný kop ve 37. minutě. Magera sice hráčskou zeď obstřelil, ale trefil náruč brankáře. Sestava, v níž trenér Minář zkoušel dva chorvatské zájemce o angažmá v Mladé Boleslavi, trpěla nesehraností, která se však po přestávce zlepšila.

Ve druhém poločase už nebylo o boleslavském vítězství pochyb.
V 63. minutě po Brunclíkově rohovém kopu skončil míč za brankovou lajnou za rozhodujícího přispění bránících hráčů - 1:0.
V 73. minutě Grizelj pálil z hranice vápna, ale královodvorský brankář úspěšně zasáhl. Stejně tak se mu zadařilo o minutu později při Synkově střele.
V 77. minutě Sivrič krásně zacentroval z levé strany a Synek hlavou mířil přesně - 2:0.
Deset minut před koncem Magera neproměnil dvě šance. První nohou, druhou hlavou po povedeném centru Spreča. Nakonec se však vytáhlý boleslavský útočník dočkal prvního letošního zápisu do statistiky.
V 85. minutě utekl po levé straně Synek a přesnou nezištnou přihrávkou našel před soupeřovou brankou Mageru, jenž bezpečně po zemi trefil branku - 3:0.
Ve zbylé pětiminutovce nevyužili příhodné palebné pozice Magera a Sivirč.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Geissler (61. Magera), Janíček, Zbrožek, Bořil - Ščuk, Brunclík - Grizelj (46. Synek), Magera (46. Schubert), Sivrič - Sprečo (76. Grizelj).

Góly: 63. vlastní Králův Dvůr, 77. Synek, 85. Magera

Rozhodčí: Poživil

Diváků: 60

Fanshop banner