Herní přípravu začali prohrou
Klub

Herní přípravu začali prohrou

Redakce

První přípravné utkání v roce 2013 boleslavští fotbalisté prohráli. Hrálo se na umělé trávě v areálu 9. ZŠ Pastelka. Druholigový soupeř pozorně bránil a trestal hrubé chyby boleslavské defenzívy.

V bezgólovém prvním poločase měli Boleslavští jenom mírně navrch. Pardubickou branku ohrozili poprvé až po čtvrthodině hry. Kúdelovu ránu z necelých dvaceti metrů brankář chytil. O dvě minuty později se v šanci ocitl Nešpor, ale brankář jeho zakončení vytlačil na roh. Pardubičtí se dostali pouze do jedné šance, z níž Millera nepřekonali.

Ve druhém poločase měli Boleslavští o poznání větší herní převahu, než před přestávkou, ale paradoxně dvakrát inkasovali.
V 57. minutě se šikovný pardubický útočník Petrus dostal přes Dosoudila do výhodné pozice, ze které Millera prostřelil - 0:1.
Boleslavští přidali a když vyrovnání viselo ve vzduchu, dostali druhý gól.
V 72. minutě Petrus obehrál Johanu a nezištnou přihrávkou našel před brankou nekrytého Rešetára, jenž šanci zkušeně proměnil - 0:2.
O minutu později Boleslavští snížili.
Nešpor z pravé strany parádně přihrál před branku a testovaný třinecký útočník Gavlák ze tří metrů přízemní ranou skóroval - 1:2.
Přestože v závěrečné čtvrthodince byl tlak boleslavských fotbalistů drtivý, tak snaha alespoň po vyrovnání vyzněla marně.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil, Šírl - Kúdela, Opiela (46. Gavlák) - Ondřejka, Schubert, Štohanzl - Nešpor.

Góly: 73. Gavlák - 57. Petrus, 72. Rešetár

Rozhodčí: Pechanec

Diváků: 60

Fanshop banner