Novým sekretářem klubu a vedoucím prvoligového týmu je Rosenberger
Klub

Novým sekretářem klubu a vedoucím prvoligového týmu je Rosenberger

Redakce

Zcela novou tváří ve vedení fotbalového klubu a také prvoligového týmu je Vladimír Rosenberger, jenž v polovině letošního února oslaví osmačtyřicáté narozeniny. S fotbalem spojil většinu svého života.

Aktivně hrál postupně za Spartu Praha, Gottwaldov (dnešní Zlín), vršovické Bohemians a Xaverov. V době, kdy střížkovský klub působil v pražském přeboru, v jeho dresu kopal a zároveň začal s funkcionařením. V pozici činovníka poznal se střížkovskými Bohemians atmosféru Gambrinus ligy, do které se vrátil přijmutím nabídky FK Mladá Boleslav, kde se od 1. ledna 2013 stal klubovým sportovním sekretářem a zároveň i vedoucím prvoligového mužstva.

Jak jste se ocitl v Mladé Boleslavi?

„Oslovil mě před loňskými vánočními svátky Michael Doležal, že má mladoboleslavský klub zájem. Dostal jsem týden na rozmyšlenou, ale rozmýšlel jsem se ještě o nějaký ten den déle."

Nad čím jste přemýšlel a s kým jste se radil?

„Rozhodoval jsem se sám. Zvažoval jsem především to, zda mám opustit známé prostředí se zaběhnutými vztahy a zvyky za prostředí neznámé. Doležalovu nabídku jsem nakonec přijal."

Znal jste se s někým z vedení mladoboleslavského klubu osobně?

„Znám se od osmaosmdesátého roku z působení v tehdejším Gottwaldově s Michaelem Doležalem, který tam pracoval jako sekretář mládeže, a s Láďou Minářem, se kterým jsem tam hrál. S oběma jsem se později potkával i jako fotbalový funkcionář, takže jsem přestupem z Prahy do Boleslavi nešel do úplně cizího prostředí."

Něco vás v FK Mladá Boleslav překvapilo nebo zaskočilo?

„Příjemně mě překvapila úroveň organizace a dělba práce uvnitř klubu. Byl jsem dosud zvyklý si všechno udělat a zařizovat sám, tady lidé na svěřených úsecích zodpovídají za konkrétní úkoly. Tak si představuji, že má pracovat prvoligový fotbalový klub."

Přišel jste s nějakou organizační vizí, nebo jste byl připravený přizpůsobit se místním poměrům?

„Zatím, co jsem poznal, nemám důvod něco měnit. Připadá mně, že vše funguje velice dobře a já mám nyní ambice přispívat jenom drobnými vylepšeními, abych splnil očekávání a byl pozitivním přínosem pro klub."

Je pro funkcionáře podobně jako pro aktivní hráče první liga vysněnou metou?

„Měla by být. Poznal jsem její atmosféru už se střížkovskými Bohemians a těší mě, že se do nejvyšší soutěže vracím. Navíc s Mladou Boleslaví, kterou považuji za klub, jenž patří v tuzemsku mezi pět nejlepších, což i potvrzuje aktuálním umístěním v Gambrinus lize. Trému před jarní sezónou nemám, protože hlavní tíha bude ležet na hráčích na hřišti, já se budu spolu s ostatními snažit poskytovat boleslavským fotbalistům co nejdokonalejší servis."

Na který z předchozích klubů vzpomínáte nejvíce?

„Člověka každé působení něčím obohatí a horší zážitky spíše zapomene. Každý klub, kde jsem působil, měl něco, čím mi zůstal ve vzpomínkách. Například na Spartě jsem zažil trenéry Ježka a Jarabinského, což pro mě byla doslova lahůdka, v Gottwaldově i Xaverově jsem prožíval také dobrá období. Všude bylo něco zajímavého a krásného, tudíž pozitivních vzpomínek mám hodně. Věřím, že další přibudou v Mladé Boleslavi."

Fanshop banner