V sobotu dvě přípravná utkání
Klub

V sobotu dvě přípravná utkání

Redakce

Herní přípravu zahájí boleslavští fotbalisté dvojutkáním v sobotu 12. ledna. Ten den trenér rozdělí hráče na dvě jedenáctky. První se střetne od 11 hodin s Pardubicemi a druhá od 13 hodin s Královým Dvorem.

Na kterém hřišti se bude hrát, rozhodne se až v den utkání podle momentálního počasí mezi umělým povrchem v areálu mladoboleslavského městského stadionu a přírodním trávníkem v některé obci nedaleko Mladé Boleslavi. Jakmile se vedení mužstva a trenéři rozhodnou, bude o místě konání utkání aktuální informace na tomto klubovém webu.

Boleslavští půjdou do úvodních přípravných zápasů bez úlevy z náročné kondiční přípravy, kterou absolvují převážně v prostředí domácího městského stadionu a po středečním neoblíbeném mučení při testech na pražské FTVS.

Trenér Minář první herní prověrku naplánoval tak, aby byli všichni schopní hráči maximálně vytížení, proto pozval dva soupeře ke dvěma utkáním následujícím bezprostředně po sobě. Mužstva do jednotlivých utkání bude sestavovat bez Kuliče (trénuje v Hradci Králové), Buluta (konec smlouvy), Fabiána (hostování ve Varnsdorfu), Chramosty, Rolka, Smejkala (všichni tři v rekonvalescenci po operacích) a možná i bez Kysely a Brunclíka (drobná zranění).

FK Pardubice hrají II. ligu, FK Králův Dvůr ČFL. Z tuzemského poháru České pošty oba kluby vypadly v třetím kole.
V podzimní sezóně Pardubice nasbíraly čtyřiadvacet bodů za sedm vítězství a tři remízy (skóre 26:17) a po šestnácti odehraných kolech jsou šesté se sedmibodovou ztrátou na postupové příčky, které aktuálně drží vršovičtí Bohemians 1905 a Znojmo.
V poháru České pošty Pardubice nejprve v prvním kole vyřídily divizní Náchod 7:0, potom vyřadily druholigové rivaly z Vlašimi těsnou výhrou 1:0, ale nestačily na třetiligové Domažlice, na jejichž hřišti podlehly 0:2.
FK Králův Dvůr má za sebou nevydařený podzim, neboť v osmnáctičlenné ČFL je třetí od konce, byť s výrazným odstupem deseti bodů od předposledního Písku a jedenácti bodů od poslední Hlavice. Ze sedmnácti podzimních mistráků vyhrál pět a ve třech remizoval (skóre 29:37).
V poháru České pošty v prvním kole přešel přes Dobřichovice hrající středočeský přebor výhrou na jeho hřišti 3:1. Ve druhém kole senzačně vyřadil prvoligovou Příbram 2:1, ale ve třetím kole nečekaně nestačil na vedoucí tým divizní D skupiny Třebíč, kde remizoval 2:2 a prohrál penaltový rozstřel 1:3.

Fanshop banner