Šestnáctiletí vyhráli halový turnaj v Liberci
Klub

Šestnáctiletí vyhráli halový turnaj v Liberci

Redakce

Dorostenci FK Mladá Boleslav U16 vyhráli prestižní halový turnaj o pohár předsedy FAČR, který se konal v sobotu 15. prosince v liberecké Tip sport aréně. A boleslavský kanonýr Ladra získal trofej pro nejlepšího hráče.

Osm zúčastněných družstev začalo ve dvou čtyřčlenných skupinách a podle umístění dál pokračovali v zápasech o konečná umístění. Všechna utkání se hrála na hřišti s umělou trávou ohraničeném mantinely a probíhala v neustálém vysokém tempu s minimálními přerušeními hry.

Boleslavští dorostenci ve své skupině porazili Příbram 6:3 a Hlučín 7:4. Klopýtnutí ve třetím duelu s Jabloncem 2:4 jim postup do semifinále nezmařilo. V semifinále narazili na do té doby neporažené Pardubice a po výborném výkonu je deklasovali 6:1.

Boleslavská účast na turnaji vyvrcholila finálovou výhrou ve střetnutí FK Mladá Boleslav - FC Liberec 5:3 po málokdy vídaném dramatu. Liberečtí se výborným nástupem dostali postupně až do výrazného vedení o tři góly (0:3). Boleslavští fotbalisté však předvedli opravdu nečekaný obrat. Skvělým výkonem plným nadšení, maximální bojovnosti a vysokou fotbalovou kvalitou senzačně otočili skóre, když nastříleli pět gólů a ani jeden už neinkasovali. Po závěrečné siréně propukli v obrovské radování a všichni si společně užívali zasloužené oslavy a krásné pocity s pohárem nad hlavou, který převzali z rukou předsedy FAČR Miroslava Pelty.

Celkové turnajové vítězství navíc ozdobil individuálním úspěchem Tomáš Ladra, jenž nastřílel nejvíce boleslavských gólů a pořadatelé jej vyhlásili nejlepším hráčem celého turnaje.

„Všem klukům musím pogratulovat k výborným individuálním výkonům, ke kterým přidali bojovné srdce a nasazení ve prospěch celého týmu. A to, jak otočili výsledek ve finále z 0:3 na 5:3, se opravdu jen tak nevidí. Ukázali obrovský charakter a skvěle reprezentovali klub FK Mladá Boleslav," pochválil mladší dorostence jejich trenér Milan Šíp. Vedoucím družstva byl Václav Roudnický a v mladoboleslavských barvách do turnaje nastupovali brankáři Filip Roudnický, Jan Müller a hráči Pavel Malý, Jan Zabilanský, Tomáš Ladra, Jan Frömmel, Lukáš Kühnel, Josef Marek, Martin Stránský, Jan Vodháněl, Patrik Vegricht, Jan Toman, Radek Kopa, Vojtěch Šulc a Michal Dohnalík.

Celková bilance družstva FK Mladá Boleslav U16 na libereckém turnaji o pohár předsedy FAČR vyzněla jasně pozitivně, neboť při čtyřech výhrách a jedné porážce měli aktivní skóre 26:15. Boleslavské góly soupeřům nastříleli: 6 - Tomáš Ladra, 6 - Martin Stránský, 4 - Jan Vodháněl, 3 - Jan Frömmel, Jan Zabilanský, 1 - Radek Kopa, Josef Marek, Patrik Vegricht a Michal Dohnalík.

Fanshop banner