S podzimem jsem spokojený, pravil Minář
Klub

S podzimem jsem spokojený, pravil Minář

Redakce

Po nepovedeném startu zdařilým závěrem vylepšili boleslavští fotbalisté celkový dojem z podzimní sezóny. V Gambrinus lize přezimují na pátém místě a v českém poháru postoupili do jarního čtvrtfinále.

„Nechci být neskromný, proto jsem spokojený, že jsme po nepovedeném začátku podzimní sezónu úspěšně zvládli," řekl boleslavský trenér Ladislav Minář. Na úvod hodnocení osmifinále Poháru České pošty zdůraznil, že Boleslav byla zvýhodněná tím, že se hrálo na dva zápasy. „Celý zápas v Třinci a první poločas odvety jsme se nedokázali prosadit očekávanou kvalitou. Třinec předvedl velmi dobrý a sympatický výkon, po zisku míče jeho hráči šli okamžitě do brejku. Kdybychom v odvetě za bezgólového stavu inkasovali, horko těžko by se nám to otáčelo. Měli jsme pohárového soupeře z třetí ligy, ale na postup jsme se hodně nadřeli. O přestávce jsem hráče nabádal k maximální koncentraci a podařilo se nám zaslouženě postoupit."

Třinecký trenér Miroslav Kouřil sympaticky prohlásil: „Blahopřeji kamarádovi Minářovi i celé Boleslavi k postupu a když nás vyřadili, přeji si, aby se vám podařilo pohár vyhrát a my mohli říkat, že nás vyřadil celkový vítěz." Třinecký kouč prozradil, že proti prvoligové Boleslavi zvolil riskantní taktiku, když od svých svěřenců vyžadoval ofenzivní hru i za cenu otvírání obrany. „Ve dvou zápasech přehrát ligového soupeře by byl zázrak, přesto jsme se o to pokusili a pokoušeli za každého stavu. Neproměnili jsme v odvetě tři velké šance a ligový soupeř nás za to potrestal. Udělali jsme maximum a ukázalo se, kdo hraje třetí a kdo první ligu, přesto si myslím, že jsme odevzdali ve dvojzápase solidní výkon."

Fanshop banner