Boleslav si postup vystřílela po přestávce
Klub

Boleslav si postup vystřílela po přestávce

Redakce

Do odvetného utkání osmifinále Poháru České pošty vstupovaly oba týmy s rovnocennými šancemi, neboť první duel skončil smírně 1:1. Postup do čtvrtfinále Boleslavští vystříleli až v závěrečné půlhodince.

V porovnání s prvním osmifinálovým utkáním v Třinci provedl boleslavský trenér více změn v základní sestavě než soupeř. Nenastoupili vůbec Dosoudil, Kulič, Sivrič a Bulut, v základní sestavě v Třinci nebyli ani Janíček, Magera, Štohanzl, kteří naskočili až v průběhu druhé půle. Třinečtí provedli jen dvě změny, Sporysz a Klimas nastoupili místo Joukla a Malíře, kteří odvetu začali na lavičce.

První poločas začali Třinečtí bez respektu. Boleslavští sice měli míč více pod kontrolou, ale soupeř se do zakončení dostával po brejcích. Ve 4. minutě vystřelil povedeně třinecký Gavlák. Brankář Šeda ránu vyrazil a definitivně zkrotil až za asistentce Janíčka. O minutu později na druhé straně střílel Opiela těsně vedle. V 11. minutě Lisického dlouhý aut hlavičkoval Motyčka vedle boleslavské branky. Ve 14. minutě Kúdela vnikl zprava do soupeřova vápna a přihrál Nešporovi, který z malého vápna překopl třineckou branku. Když už se zdálo, že Boleslavští převzali iniciativu a přenesli hru na soupeřovu polovinu, tak Třinečtí zahrozili brejkem. Eismannův centr hlavičkoval Prokeš do připraveného Šedy. Ve 20. minutě třetí boleslavský roh Opiela nacentroval na Johanu a ten hlavou trefil levou tyč, bohužel nikdo z jeho spoluhráčů nedorazil míč do sítě. Vzápětí z dalšího útoku Magera zprava přetaženým centrem našel Štohanzla a jeho volej těsně minul branku. Ve 30. minutě po Motyčkově tečované ráně kopal Třinec svůj první roh. Boleslav ho odvrátila, ale soupeř zůstal u míče. Prokešovu ránu z dálky Šeda zvládl. Ve 36. minutě boleslavští neproměnili nadějný útok, kdy se po spolupráci Filla s Nešporem nedostal do zakončení Magera, a třinecká brejková odpověď byla hodně nebezpečná. Gavlákův centr hlavičkoval Prokeš naštěstí těsně nad Šedovu branku. Ve 38. minutě Fillo ukvapeně přestřelil z dvaceti metrů Lipčákovu branku. Ve 39. minutě Magerův centr nestihl u pravé tyče Štohanzl. Ve 42. minutě Kúdela střílel přesně do Lipčákovy náruče. Ve 43. minutě po Opielově rohu netrefil branku Fillo.

Druhý poločas začal obrovským kiksem třineckého stopera Švece, který minul lehký míč, k němuž se skoro dostal Magera, ovšem o vteřinu rychlejší byl brankář Lipčák. Ve 48. minutě se ve zmatcích před třineckou brankou neprosadili Magera, Štohanzl ani Nešpor z malého vápna. Třinec kontroval akcí, kdy uvnitř boleslavského vápna Prokeš nabil Gavlákovi a ten razantně překopl Šedovu bránu. V 51. minutě Fillův centr vyboxoval Lipčák před Magerou, ale Boleslav zůstala u míče a po průniku Janíčka a přiťuknutí Nešpora střílel nepřesně Fillo. V 54. minutě po Bořilově centru zakončoval Magera, ale slabou střelu snadno brankář chytil. V 57. minutě Fillo vnikl do vápna z pravé strany a místo přihrávky střílel z těžkého úhlu. Sporysz si málem srazil míč do vlastní branky, ale Lipčák ho u levé tyče včas zachytil. V 59. minutě zkoušel Eismann trestným kopem přechytračit boleslavskou obranu, ale Šeda se nedal, navíc sudí odmávali a odpískali třinecký ofsajd.

V 61. minutě se konečně Fillo po několika předchozích marných pokusech prosadil. Ranou z necelých dvaceti metrů se trefil k pravé tyči, kam se Lipčák natahoval marně - 1:0.

V 63. minutě byla Boleslav blízko dalšímu gólu. Trestný kop Magery vytáhl třinecký brankář z levé vingle a o doražení míče do sítě se marně snažili Nešpor s Fillem, ten nešťastně nastřelil spoluhráče Janíčka. V 67. minutě boleslavský atak nepřesným zakončením pokazil Nešpor. V 73. minutě po Štohanzlově přihrávce střílel Ščuk vedle pravé tyče. Za necelou minutu perfektně centroval Mareš do vápna na Nešpora, ten hrudí sklepnul Štohanzlovi a jeho zakončení scházely jen centimetry.

V 75. minutě svižný boleslavský útok odtáhl přes půlící čáru čerstvý Mareš, nezištně přihrál vlevo Nešporovi a ten se po zemi křížnou střelou trefil ke vzdálenější tyči - 2:0.

Třinec se nevzdával. Nadále zkoušel brejky i střelbu z dálky. Po Gavlákově bombě v 78. minutě kopali Třinečtí svůj druhý roh v utkání, ale neprosadili se. Boleslavský protiútok završil centr Nešpora, ke kterému Mareše nepustil Lipčák. Utkání se dohrávalo oboustranně ofenzívně, neboť Třinečtí neměli co ztratit a pokoušeli se alespoň o čestný úspěch. V 82. minutě Marešovu dělovku od pravé tyče vyrazil Lipčák.

V 83. minutě Hupka uvnitř třineckého vápna podrazil Mareše a sudí nařídil penaltu. Tu Mareš proměnil tvrdou ranou k pravé tyči, i když Lipčák směr rány vystihl a na míč si sáhl - 3:0.

Tři minuty před koncem Mareš vybojoval roh a sám ho rozehrál, ale Lipčák centr vyboxoval mimo vápno. V předposlední minutě střelu Filla srazil brankář na devátý roh. Mareš se pokusil Lipčáka překvapit přímo od rohového praporku, ale nezdařilo se mu to. Boleslav si v závěru jasnou výhru zkušeně pohlídala.

Sestava FK Mladá Boleslav: Šeda - Kysela (46. Ščuk), Johana, Janíček, Bořil - Kúdela, Opiela (86. Ondřejka) - Fillo, Magera (71. Mareš), Štohanzl - Nešpor.

Sestava FK Třinec: Lipčák - Lisický, Švec, Cigánek, Sporysz (76. Christu) - Klimas (69. Joukl), Motyčka (69. Kyselý), Hupka, Eismann - Prokeš, Gavlák.

Góly: 61. Fillo, 75. Nešpor, 84. Mareš (penalta)

ŽK: Cigánek, Motyčka

Rozhodčí: Proske - Marek, Peřina

Diváků: 648

Fanshop banner