Na Hráče měsíce listopadu byli nominováni Darida, Johana a Lafata
Klub

Na Hráče měsíce listopadu byli nominováni Darida, Johana a Lafata

Redakce

Posledním držitelem ceny pro Hráče měsíce v roce 2012 se stane jeden z trojice Vladimír Darida (Viktoria Plzeň), Petr Johana (FK Mladá Boleslav) a David Lafata (Baumit Jablonec). O listopadové nominaci ankety pořádané Ligovou fotbalovou asociací (LFA) rozhodla pětičlenná expertní skupina složená ze zástupců televizní stanice FANDA a internetového portálu iDNES.cz.
Komise vyhodnotila čtyři listopadová kola, v nichž se nejvíce dařilo vedoucímu týmu tabulky z Plzně. Ta vysílá do boje záložníka Daridu, autora zlomových gólů ze zápasů proti Olomouci a v Liberci.

O špici tabulky bojuje také druhý Jablonec, který se opírá o nejlepšího střelce ligy Lafatu. Ten dal v posledních třech kolech čtyři branky. „Připomíná mi Horsta Siegla. Jiní útočníci si musejí ve vápně balón hledat. U Lafaty je to naopak. Neomylně ví, kam spadne centr, kam půjde míč vyražený brankářem, kam se odrazí od tyče či břevna. Jeho dorážka proti Mladé Boleslavi, to byla ukázka geniálního čichu na góly," tvrdí komentátor FANDY Tomáš Radotínský.
Rovněž stoper Johana se v průběhu listopadu rozstřílel, když dal dal tři góly a zařídil výhry nad Duklou a Českými Budějovicemi.


Minář, Pulpit, nebo Vrba? Jeden z nich bude Trenérem měsíce listopadu

Viktoria Plzeň může napodobit Slavii a Spartu, které v anketách Ligové fotbalové asociace (LFA) slavily v uplynulých měsících vždy dvojnásobný triumf. Také západočeský klub má za měsíc listopad zastoupení v obou kategoriích. K Vladimíru Daridovi, jenž kandiduje na Hráče měsíce listopadu, se v užší nominaci na Trenéra měsíce přidal kouč Pavel Vrba. Doplňují ho mladoboleslavský Ladislav Minář a Martin Pulpit z Ostravy, kteří přišli ke svým celkům v průběhu podzimní části.

Nejlépe se vedlo lídrovi z Plzně, který pod Vrbovým vedením neztratil v listopadu ani bod. „Nejenže se Plzni daří výsledkově, ale zároveň baví diváky atraktivním fotbalem," říká bývalý reprezentant Jiří Novotný.

U Mináře a Pulpita experti ocenili to, jak rychle se tito trenéři se svými mužstvy dostali z pásma ohrožení. Baník vybojoval devět bodů z 12 možných, Mladá Boleslav dokonce deset. Přitom Minář ještě nedávno pracoval jako sportovní ředitel a Pulpit přišel na Bazaly dokonce z divize.

Počínaje dnešním dnem dostávají prostor fotbaloví fanoušci, kteří svými hlasy na internetové stránce www.hracatrenermesice.cz rozhodnou o Trenérovi měsíce listopadu. Hlasování potrvá do 4. prosince a pak bude odtajněno jméno vítěze.

Fanshop banner