Ve středu na pohárový duel proti Třinci zdarma
Klub

Ve středu na pohárový duel proti Třinci zdarma

Redakce

Odvetné utkání osmifinále Poháru České pošty FK Mladá Boleslav - FK Třinec se hraje ve středu 28. listopadu od 15,30 hodin na mladoboleslavském Městském stadionu. Na poslední letošní utkání je vstupné pro všechny diváky zdarma.

V prvním osmifinále Poháru České pošty FK Třinec - FK Mladá Boleslav 1:1 boleslavští fotbalisté třetiligového soupeře nepřemohli. Po bezgólovém poločase začalo druhé dějství neodpískanou penaltou proti Třinci za evidentní podražení Bořila. V 53. minutě dal Hupka vedoucí gól Třince a v 67. minutě Bulut hlavou vyrovnal. Zbývající část utkání se odehrávala převážně na třinecké polovině hřiště, ale bohužel bez gólového efektu pro Boleslav. Sestava FK Mladá Boleslav proti Třinci: Šeda - Kysela, Johana, Dosoudil, Bořil - Kúdela, Opiela (83. Janíček) - Fillo, Kulič (59. Magera), Sivrič (59. Štohanzl) - Bulut.

Kdo nastoupí v odvetě, je dost nejasné, neboť boleslavské řady v závěru podzimní sezóny trápí neubývající zdravotní problémy. Ze hry čerstvě vypadli Radek Dosoudil, který si zle pochroumal kotník v domácím utkání s Duklou Praha, a David Brunclík, jenž kvůli zranění kotníku nedohrál poslední podzimní mistrák v Českých Budějovicích. Delší dobu jsou zranění Václav Ondřejka (rameno) a Marek Kulič (břišní úpon). Do pohárového utkání samozřejmě nezasáhne ani jeden z dlouhodobých marodů (Chramosta, Zahustel, Smejkal, Rolko, Fabián).

Na rozdíl od Mladé Boleslavi nastoupí Třinec do pohárové odvety v plné síle a dokonale odpočatý, neboť mistrovskou soutěž skončil již v polovině listopadu. Přestože poslední podzimní mistrovské utkání v Zábřehu prohrál, udržel se v čele MSFL. Za své vedoucí postavení vděčí přesvědčivým výkonům na domácím hřišti, které proměnil v nedobytnou tvrz. Všech osm domácích střetnutí vyhrál s celkovým skóre 35:7, když například Žďár vyřídil pěti, Uničov a Slovácko B dokonce sedmi góly. A tak jediné soutěžní utkání, které doma nevyhrál, bylo osmifinále Poháru České pošty, v němž s Mladou Boleslaví sice vedl, ale nakonec remizoval 1:1.
O poznání mizernější bilanci mají Třinečtí ze soupeřových hřišť. Z osmi zápasů vyhráli jenom dva, a to v Kroměříži a Prostějově. V dalších dvakrát remizovali a čtyřikrát prohráli. Při předehrávce jarního programu prohráli v Zábřehu po předchozí šňůře šesti vítězství v mistrovských duelech.
Podzimní Moravskoslezská liga skončila 18. listopadu. Na čele tabulky je Třinec (35) s dvoubodovým náskokem před Prostějovem (33) a tříbodovým před Frýdek-Místkem (32). Ze všech šestnácti účastníků nastříleli Třinečtí nejvíce gólů (47) především opakovanými kanonádami na domácím trávníku. Druhý Prostějov dal o čtyři góly méně.

Vedoucí tým Moravskoslezské fotbalové ligy FK Třinec v letošním poháru postupně vyřadil divizní Havířov na jeho hřišti 5:0, třetiligového rivala Hlučín také na jeho hřišti po remíze 1:1 v penaltové loterii 4:3 a prvoligový Baník Ostrava na svém hřišti 1:0.

Aktuálně pátý tým Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav vstoupil do letošního tuzemského poháru až ve třetím kole, ze kterého postoupil přes druholigovou Čáslav po remíze 1:1 až zvládnutím penaltového rozstřelu 4:3. Za posledních deset let je to celkově šestý a v uplynulých třech ročnících třetí postup do osmifinále tuzemské pohárové soutěže, která se od počátku letošního kalendářního roku jmenuje Pohár České pošty.

Jak vidí postupové šance trenéři obou týmů?
„Po remíze v prvním zápase jsou šance stejné pro oba, takže padesát na padesát,"
řekl boleslavský Ladislav Minář. „Osmdesát na dvacet pro Boleslav, protože očekávám, že bude doma hrát opravdu naplno," míní třinecký Miroslav Kouřil.
Třinecký tým je však kompaktním celkem a v čele MSFL s reálnou šanci návratu do II. ligy není náhodou. Snadnou překážkou na cestě do čtvrtfinále Poháru České pošty rozhodně není.

První zápasy osmifinále Poháru České pošty 2012-13

Středa 17. října FC Slovan Rosice - FC Slovan Liberec 1:4
Středa 31. října HFK Třebíč - 1.FC Slovácko 0:2
Středa 31. října FK Dukla Praha - SK Sigma Olomouc 0:1
Úterý 6.listopadu FK Třinec - FK Mladá Boleslav 1:1
Úterý 6.listopadu FK Ústí nad Labem - FK Baumit Jablonec 1:7
Středa 7. listopadu Jiskra Domažlice - FK Teplice 0:2
Čtvrtek 29. listopadu od 17,30 hodin FC Hradec Králové - FC Viktoria Plzeň
Čtvrtek 29. listopadu od 17 hodin FC Vysočina Jihlava - AC Sparta Praha

Odvetné zápasy osmifinále Poháru České pošty 2012-13

Středa 31. října FC Slovan Liberec - FC Slovan Rosice 3:0
Úterý 27. listopadu FK Baumit Jablonec - FK Ústí nad Labem 5:0
Středa 28. listopadu od 15,30 hodin FK Mladá Boleslav - FK Třinec
Středa 28. listopadu od 17 hodin 1.FC Slovácko - HFK Třebíč
Středa 28. listopadu od 17 hodin SK Sigma Olomouc - FK Dukla Praha
Středa 28. listopadu od 17 hodin FK Teplice - Jiskra Domažlice
Termín bude teprve upřesněn - jaro 2013 FC Viktoria Plzeň - FC Hradec Králové
Termín bude teprve upřesněn - jaro 2013 AC Sparta Praha - FC Vysočina Jihlava

Fanshop banner