Trenér Minář: Pomohl nám brzký gól
Klub

Trenér Minář: Pomohl nám brzký gól

Redakce

Postesknutí Ladislava Mináře, že boleslavská hra postrádala kvalitu, převážila spokojenost z vítězství, které bylo zasloužené, neboť soupeř byl v koncovce málo nebezpečný.

Trenér boleslavských fotbalistů Ladislav Minář označil vítězné utkání v Českých Budějovicích za průměrné. „Byl to samý souboj a málo herní kvality. Nám pomohlo, že jsme dali po deseti minutách gól. Za stavu jedna nula měl obrovskou šanci Štohanzl, bohužel ji nedal. Dát na dva nula, byl by to důležitý zásah do utkání. Protože si nevybavuji, že by si domácí vytvořili šanci, vyhráli jsme zaslouženě."
Minář zdůraznil, že boleslavská spokojenost pramení především z faktu, že mužstvo je po šestnácti kolech v tabulce pravdy na nule a v ligovém pořadí na páté příčce se čtyřiadvaceti body. Což je dobrá pozice pro relativně klidné přezimování.

Českobudějovický trenér Miroslav Soukup byl hodně smutný. „Utkání se mi hodnotí těžce. Věřili jsme, že v posledním podzimním zápase se popereme o body a nějaké získáme. Připravovali jsme se na Johanu, že je silný hlavičkář, a na Boleslav, že spoléhá na standardní situace. Bohužel v době, kdy jsme kontrolovali hru, přišla z prvního zakončení soupeře branka a to nás srazilo. Zápas byl trochu smolný i proto, že Sandro musel ze hřiště kvůli zlomenině kotníku. Odešel nám velmi kvalitní záložník a i po dvou změnách, které jsem provedl mezi poločasy v sestavě, nám chyběla kvalita a hráli jsme v křeči. Chyběla nám jedna povedená akce s přesným zakončením. Ani závěr s vysunutým Lengyelem se bohužel nepovedl."

Fanshop banner