Johanova gólová hlava na závěr podzimní sezóny
Klub

Johanova gólová hlava na závěr podzimní sezóny

Redakce

Před téměř prázdnými tribunami se hrál svižný a bojovný fotbal. Utkání rozhodla Johanova přesná hlavička po prvním boleslavském rohu. Boleslav si tak udržela páté místo, na kterém bude přezimovat.

Boleslavští ze sedmi dosavadních utkání v Českých Budějovicích vyhráli tři, remizovali ve dvou a prohráli dvě. Poprvé v premiérovém prvoligovém ročníku před osmi lety a podruhé letos na jaře v posledním vzájemném střetu na budějovickém trávníku.

První poločas začal dvěma českobudějovickými rohy. Na druhý Johana nedosáhl a Riegelovo zakončení z malého vápna reflexivně lapil Miller na lajně. Na druhé straně se v 8. minutě marně Magera natahoval na Nešporův centr.

V 11. minutě kopal Brunclík první boleslavský roh a Johana ho hlavou úspěšně zakončil - 0:1.

Tři minuty po vedoucím gólu promarnili Boleslavští další dva rohy rozehrávané v jedné minutě. Po Štohanzlově ztrátě míče v 19. minutě přestála Boleslav se štěstím soupeřův atak. Na druhé straně zkusil vypálit Opiela, ale tečí zmírněnou ránu Daněk snadno zvládl. Ve 38. minutě Otepkovu nepřesnou přihrávku zachytil Magera a perfektním pasem vyslal do brejku Štohanzla, který však sólo proti Daňkovi nezvládl a budějovickou branku ani pořádně neohrozil. Ve 40. minutě se do boleslavského vápna probil Markovič, ale Johana mu ránu srazil na roh. Poločas dohrály Budějovice v deseti lidech bez ošetřovaného Sandra.

Druhý poločas začaly Budějovice ostře a Miller měl plné rukavice práce. Brzo se však hra vyrovnala a často se bojovalo o míč ve středu hřiště. Ke vstřelení gólu však měla blíže Boleslav. Štohanzl ve 49. minutě trefil nešťastně spoluhráče Nešpora, jinak to byla gólová střela. O minutu později Magerovu slabou ránu snadno zkrotil Daněk. V 55. minutě po rohu pálil Johana levačkou těsně vedle. V 61. minutě centr z levé strany před Millera nepustil Kúdela. V 65. minutě Klesův centr pro změnu z pravé strany odvrátil Johana. A o dvě minuty později opět dobře zasáhl Kúdela. V 72. minutě Opielův roh hlavičkoval vedle branky Nešpor. Na druhé straně budějovický roh boleslavská obrana odvrátila jen k Lengyelovi a jeho slabou střelu Miller chytil. Na závěrečných deset minut se budějovický kapitán Lengyel vysunul z postu stopera na hrot útoku. Boleslavští však pozorně bránili a tři body si nenechali vzít. K druhému gólu byli v závěru blízko Nešpor po Fillově centru a Štohanzl, jehož dělovku ze dvaceti metrů Daněk bravurně vyrazil.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Kúdela, Bořil - Ščuk, Brunclík (16. Opiela, 90. Zbrožek) - Mareš (89. Fillo), Magera, Štohanzl - Nešpor.

Sestava SK Dynamo České Budějovice: Daněk - Riegel, Halama, Lengyel, Machovec - Klesa, Javorek, Otepka (46. Linhart), Rakovan, Sandro (46. Hanzlík) - Markovič (88. Němec).

Gól: 11. Johana

ŽK: Otepka, Machovec, Linhart - Opiela, Brunclík, Bořil

Rozhodčí: Příhoda - Kordula, Vysloužil

Diváků: 1825

Fanshop banner