Proti Budějovicím bude chybět Janíček
Klub

Proti Budějovicím bude chybět Janíček

Redakce

Utkání 16. kola Gambrinus ligy SK Dynamo České Budějovice - FK Mladá Boleslav se hraje v sobotu 24. listopadu 2012 od 17 hodin na Střeleckém ostrově v Českých Budějovicích a bude to v rozpětí necelých pěti měsíců druhý střet těchto týmů o ligové body.

Ten první se konal 5. srpna na mladoboleslavském Městském stadionu a vyhrála ho Boleslav 3:2. Mělo velmi dramatický průběh, neboť Budějovice dvěma góly Markoviče vyhrály první poločas. Obrat po přestávce odstartoval Mareš tečovanou střelou z trestného kopu a dokonal dvěma góly Sivrič, jenž mezi poločasy vystřídal Ščuka.

Mladá Boleslav i České Budějovice patří k mužstvům s mizernou střeleckou produktivitou. V patnácti mistrovských zápasech dala Mladá Boleslav jen osmnáct gólů. Horší bilanci mají pouze dvanáctý Hradec Králové (15), třinácté České Budějovice (15), předposlední Teplice (15) a poslední Příbram (12).
Střelci boleslavských ligových gólů
na podzim 2012: 4 - Martin Nešpor, 3 - Lukáš Magera, Matej Sivrič, 2 - Jan Štohanzl, Jakub Mareš, Petr Johana, 1 - Ondřej Kúdela, David Brunclík.
Střelci budějovických ligových gólů
na podzim 2012: 3 - Miroslav Markovič, Jakub Řezníček, 2 - Jaroslav Machovec, Rudolf Otepka, Ivo Táborský, 1 - Milan Klesa, Tomáš Řepka, José Ferreiro da Silva Sandro.

Z patnácti podzimních gólů Českých Budějovic třetinu nastřílela dvojice hostujících hráčů z Mladé Boleslavi. Třikrát se trefil Jakub Řezníček, dvakrát skóroval Ivo Táborský. Ani jeden však v sobotu proti Mladé Boleslavi hrát nemůže a to ze dvou důvodů. Za prvé kvůli klubové dohodě a za druhé kvůli trestům za čtyři napomínání žlutými kartami.
V mladoboleslavském týmu bude kvůli trestu za čtyři podzimní žlutá napomenutí chybět defenzivní bojovník Tomáš Janíček. Nejisté jsou starty zraněných Radka Dosoudila, Marka Kuliče a Václava Ondřejky. Samozřejmě stále mimo hru je pětice dlouhodobých marodů (Chramosta, Zahustel, Smejkal, Rolko, Fabián).

Mladá Boleslav v letošním podzimu ze sedmi zápasů venku jen jeden vyhrála, dvakrát remizovala a čtyřikrát prohrála. Všechny tři body získala ve čtrnáctém kole v Jablonci (3:2), po bodu přivezla ve třetím kole z Příbrami (1:1) a v devátém kole z Ostravy (2:2). Prohrála v úvodním kole v Teplicích 0:1, v pátém kole v Plzni 0:2, v sedmém kole v Uherském Hradišti se Slováckem 1:3 a v jedenáctém kole v Liberci 0:2.

České Budějovice na podzim 2012 na domácím hřišti z osmi utkání jen tři vyhrály, a to v prvním kole nad Olomoucí 1:0, v devátém kole nad Teplicemi 3:2 a ve čtrnáctém kole nad Slavií Praha 2:1. V dalších domácích zápasech dvakrát remizovaly (v sedmém kole s Duklou Praha 1:1, v jedenáctém kole se Slováckem 0:0) a třikrát prohrály (ve třetím kole s Ostravou 1:2, v pátém kole s Libercem 0:2, ve dvanáctém kole s Plzní 0:1).

Fanshop banner