Jasné vítězství vyneslo tým na páté místo
Klub

Jasné vítězství vyneslo tým na páté místo

Redakce

Boleslavští byli po celé utkání lepší, ale o vítězství rozhodli až ve druhém poločase, když na všechny tři góly centroval Brunclík a dvakrát se hlavou prosadil stoper Johana, jednou se trefil Magera.

Oba trenéři, boleslavský Minář i pražský Kozel, dali důvěru sestavám z předchozích ligových zápasů. Před utkáním byla Dukla v tabulce o čtyři příčky výše, ale měla jen o jeden bod více.
První poločas
začal dvěma trestnými kopy Boleslavi a jedním Dukly. Nejpovedenější byl první z nich ve 3. minutě, kdy po Bruclíkově centru Magera překopl branku. V závěru úvodní čtvrthodinky kopal Brunclík dva rohy. Ten druhý zakončil povedeně Johana hlavou a brankář Rada se musel hodně natáhnout, aby zabránil gólu. Boleslavští se snažili útočit po stranách hřiště, především po levém křídle, odkud výtečně centroval Bořil. Ale nikdo z jeho spoluhráčů se v zakončení neprosadil. Ve 28. minutě parádní Štohanzlův pas za obranou zpracoval Kysela, zkusil přehodit brankáře, ale Rada konečky prstů gólu zabránil. Ve 36. minutě Bořilově bombě chybělo jenom pár centimetrů, aby skončila v levém horním růžku soupeřovy branky.
Dukla se do první vážnější šance dostala až ve 37. minutě. Pospěch z ní však vytěžil jenom rohový kop. Ten odvrátil Johana, ale Dukla nadále atakovala boleslavskou branku a získala další roh. Lapil ho u bližší tyče Miller a dlouhým výhozem nastartoval Nešpora, kterého na půlící čáře faulem zastavil Romera.

Druhý poločas pokračovala Boleslav ve svém aktivním pojetí hry. A důležité bylo, že přidala góly. Nejprve však bez úhony přežila nepovedenou Brunclíkovu rozehrávku ve 47. minutě.
V 50. minutě po faulu na Mareše rozehrál Brunclík trestný kop, který obrana Dukly odvrátila pouze k Brunclíkovi. Jeho opakovaný centr před brankou hlavičkoval Nešpor a u vzdálenější tyče protlačil do branky Magera - 1:0.

Boleslavští nadále předváděli ofenzívní fotbal a soupeře přehrávali. Když uplynula hodina hry, nastala úžasná pětiminutovka nejzkušenějšího boleslavského válečníka Petra Johany. Nejprve odvrátil od boleslavské branky Bergerův trestný kop.
O minutu později Brunclíkův nadýchaný centr hlavou usměrnil do soupeřovy sítě - 2:0. A zanedlouho při boleslavském rohu, který kopal Brunclík, byl včas u bližší tyče a skóroval podruhé - 3:0.

Čtvrt hodiny před koncem si Miller poradil s technickou střelou Borka, stejně tak i s dalším nebezpečným útokem Dukly, tentokrát za pomoci svých stoperů Johany s Dosoudilem. Boleslavi nevyšel útok Mareše z levé strany, v jehož finále Magera prováhal příležitost ke střelbě, a v nastaveném čase povedená akce v provedení Filla.
Dvě minuty před koncem na hranici boleslavského vápna Kúdela zbytečně zbořil Borka a Dukla se tak dostala velmi snadno k trestnému kopu. Přeučilovu bombu Miller vyrazil.
Boleslavští byli po celé utkání aktivnějším a lepším týmem. Vyhráli zcela zaslouženě a posunuli se v Gambrinus lize na páté místo, na nejlepší umístění v průběhu letošní podzimní sezóny.

Sestava FK Mladá Boleslav: Miller - Kysela, Johana, Dosoudil (85. Kúdela), Bořil - Janíček, Brunclík - Mareš, Magera, Štohanzl (75. Fillo) - Nešpor.

Sestava FK Dukla Praha: Rada - Romera, Vorel, Božič, Vrzal - Malý, Gedeon (77. Podrazký), Borek - Berger (70. Pázler), Pospěch, Svatonský (54. Přeučil).

Góly: 64. a 69. Johana, 50. Magera

ŽK: Magera, Janíček, Dosoudil, Nešpor - Vrzal, Malý

Rozhodčí: Zelinka - Pelikán, Košec

Diváků: 1973

Fanshop banner