Dvakrát prohrávali a pokaždé srovnali skóre
Klub

Dvakrát prohrávali a pokaždé srovnali skóre

Redakce

V předposledním podzimním mistráku boleslavští junioři dvakrát prohrávali a pokaždé dokázali náskok olomouckého soupeře srovnat. Remízou si polepšili ze sedmého na šesté místo v tabulce Juniorské ligy.

V prvním poločase byli Olomoučtí aktivnější a jistější v práci s míčem, i když první šanci měli Boleslavští. V 10. minutě po Bulutově přihrávce nastřelil Fillo bez přípravy brankáře. O dvě minuty později olomoucký Zahradníček trefil z trestného kopu levou tyč boleslavské branky a odražený míč z necelých deseti metrů hlavičkoval Schmidt do břevna. Ve 13. minutě prokličkoval Fillo přes čtyři protihráče, ale minul branku. Ve 20. minutě po rohu hlavičkoval Šindelář doprostřed branky a Hankičovi míč mezi prsty proklouzl naštěstí nad břevno. Následný roh Hankič neudržel, ale spoluhráči nepustili olomoucké útočníky k zakončení. Ve 21. minutě se neprosadil Bulut přes tři beky. Ve 23. minutě ztratil míč Ščuk a olomoucký útok zakončil Zahradníček nepřesně. Za dvě minuty pro změnu chyboval Hošťálek a umožnil olomouckému Nešickému brejk z pravého křídla, jeho ránu Hankič vyrazil na roh. Ve 29. minutě boleslavský roh zakončil nepřesnou ranou Tvrdý. Ve 32. minutě měl Hankič spousty práce s dělovkou Přikryla. Ve 35. minutě se neprosadil Bulut, když pádil na olomouckou branku tísněn obráncem a brankář Blaha mu odvážným zákrokem šanci zmařil.
V poslední minutě poločasu ztratil Bulut lehkovážně míč, načež Schmidt přihrál Nešickému, jenž střelou z hranice vápna překonal Hankiče - 0:1.

I ve druhém poločase působili Olomoučtí jistěji a sehraněji. V 50. minutě Bernard zcela sám před boleslavskou brankou vystřelil asi z deseti metrů a Hankič zázračným zákrokem míč vyrazil. Olomoučtí nadále kontrolovali hru, ale další jejich střela těsně přeletěla branku. V 55. minutě nadějnou boleslavskou akci zakončil Ščuk hlavou těsně vedle. V 60. minutě zabránil brankář Hankič další soupeřově příležitosti ke vstřelení gólu. V 69. minutě se Fillo pokusil překvapit z dálky olomouckého gólmana, netrefil však branku.
V 70. minutě běžel Bulut důsledně za zdánlivě ztraceným míčem při olomoucké malé domů, ale dostal pod tlak brankáře Blahu a ten boleslavského útočníka podrazil. Nařízenou penaltu Bulut v 71. minutě s jistotou proměnil - 1:1.

Pět minut po vyrovnání získali Boleslavští trestný kop z výhodné pozice, ale Fillo pouze nastřelil hráčskou zeď.
V 82. minutě Olomoučtí potrestali nedůslednost boleslavské defenzívy druhým gólem. Za obranou si zpracoval míč Texl a po zemi prostřelil marně se natahujícího Hankiče - 1:2.
V 85. minutě prokázal Bulut dravost i technickou vyspělost, když se probil přes dva bránící hráče a sám před brankou tvrdě vypálil. Gólman střelu vyrazil jen ke Ščukovi, jenž snadno do odkryté branky vyrovnal - 2:2.

V předposlední minutě Ščuk povedeně uvolnil Filla, toho zastavil obránce Olomouce až ve vápně. Z šance nic nebylo a na nerozhodném výsledku se už nic nezměnilo.

Sestava FK Mladá Boleslav U21: Hankič - Šimek (46. Láncz), M. Šťastný, Hošťálek, Tvrdý - Ščuk, Baster - Honc, Rozsíval (69. Horák), Fillo - Bulut.

Sestava SK Sigma Olomouc U21: Blaha - Texl, Svozil, Ješko, Přikryl - Šindelář, Bernard (86. Habusta), Hladík (89. Houska) - Zahradníček (83. Pančochář), Nešický, Schmidt (79. Ševčík).

Góly: 71. Bulut (penalta), 85. Ščuk - 45. Nešický, 82. Texl

ŽK: Fillo - Blaha, Pančochář

Rozhodčí: Pechanec - Pilný, Štefan

Diváků: 105

Fanshop banner