Soupeř má jenom o jeden bod více
Klub

Soupeř má jenom o jeden bod více

Redakce

V utkání 15. kola Gambrinus ligy FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha, které se hraje v pondělí 19. listopadu 2012 od 18 hodin, je mezi soupeři v tabulce minimální rozdíl. Dukla má jenom o jeden bod více, i když je v tabulce o čtyři příčky výše.

Boleslav ve třech předchozích mistrovských zápasech neprohrála. Doma porazila Brno 1:0 a remizovala se Spartou, venku vyhrála v Jablonci 3:2. V ligovém pořadí se však zmíněné úspěchy neprojevily. Po čtrnácti podzimních kolech je Boleslav stále v horší polovině tabulky. Na devátém místě má osmnáct bodů a pasivní skóre 15:20. Dukla Praha na pátém místě má jen o bod více s aktivním skóre 23:19.

Třemi góly do jablonecké sítě se Boleslav zbavila cejchu nejhůře střílejícího mužstva současné Gambrinus ligy. Ve čtrnácti mistrovských zápasech dala patnáct gólů stejně jako čtrnácté Teplice a dvanácté České Budějovice. Slabší ofenzívu mají jen třináctý Hradec Králové (12) a patnáctá Příbram (12).

Střelci boleslavských ligových gólů na podzim 2012: 4 - Martin Nešpor, 3 - Matej Sivrič, 2 - Jakub Mareš, Lukáš Magera, Jan Štohanzl, 1 - Ondřej Kúdela, David Brunclík,.
Střelci ligových gólů Dukly Praha
na podzim 2012: 3 - Pavel Hašek, Zbyněk Pospěch, Tomáš Borek, Tomáš Berger, 2 - Jan Pázler, Petr Malý, 1 - Luboš Kalouda, Jan Svatonský, Josef Marek, Ondřej Vrzal, Vojtěch Přeučil, Jan Vorel. Dukle pomohl jedním vlastním gólem Fillo v utkání šestého kola s Plzní 1:4.

Ze sedmi podzimních zápasů Boleslav na domácím hřišti vyhrála čtyři, remizovala jeden a prohrála dva. Je to šestá nejlepší bilance podzimní Gambrinus ligy.
Dukla hrála venku šest utkání
a z nich jenom jedno vyhrála, a to před dvěma týdny v Brně 3:1. Další body přivezla za tři remízy z Příbrami 1:1, Budějovic 1:1 a Jablonce 2:2, prohrála dvakrát, v Liberci 2:3 a v Olomouci 1:2.

Fanshop banner